Christian Krans Traditioner

Christian Krans Traditioner


Advent krans är en av de vanligaste kransar finns i kristen tradition. I kristen kontext, advent representerar väntan på ankomsten av Jesus Kristus under de fyra veckorna före jul. Snarare än att bara fokusera på Jesu födelse, dock Advent krans symboliserar också en pågående bekräftelse av tro och väntan på hans återkomst.

Ursprung

I början av advent krans tradition har förlorats till historien, men det verkar ha en anslutning till förkristen ritualer om hopp för återlämnande av våren. Tidpunkten kan ha sammanfallit med vintersolståndet, tända ljus för att blidka gudarna eller tacka dem för längre dagar. Ett stort antal källor ansluta kransen användning med lutherska ceremonier i Tyskland, och 1600-talet, både protestantiska och katolska skrifter tyder Advent kransar hade blivit en viktig del av Julens festligheter inom kyrkorna.

Krans

Evergreens, trädet som förblir grön även på vintern, vilket innebär evigt liv, utgör Advent krans. Den innehåller ofta järnek, påminner om törnekrona placeras på Jesu huvud under korsfästelsen. Formen på kransen har också symbolisk innebörd. Den ändlösa cirkeln anger evighet, som kan anslutas till den ändlösa Guds liv och odödlighet av den mänskliga själen som beviljats ​​av Jesu offer i den kristna traditionen. Eftersom kransen symboliserar alla dessa idéer, kan det skapas från verkliga eller konstgjorda evergreens.

ljus

Advent krans har fyra eller fem ljus. Tre ljus runt ringen, typiskt lila eller blå, ofta representerar hopp och förberedelse för Kristi återkomst. Den fjärde ljuset på ringen är rosa eller rosafärgade och symboliserar glädje Hans återkomst. Följare tända ett ljus vardera av de fyra veckor före jul. Den rosa ljus kan tändas på den tredje eller fjärde veckan i olika traditioner. Vissa kyrkor inkluderar en enda vitt ljus i mitten av kransen - Kristus ljus - som tänds på julafton eller juldagen, eller kanske söndagen innan som en påminnelse om Kristi närvaro.

andra

Andra kransar pryda hus och kyrkor, särskilt under julfirandet. Ringen och vintergröna komponenter håller samma symbolik som Advent krans. Kottar, nötter och bär som ofta dekorera jul kransar kan också bero på den kristna traditionen, och symboliserar evigt liv och Kristi uppståndelse. Advent kransar i hem kan användas för att dra familjer närmare varandra och påminna kristna att hålla fokus på Jesus under helgerna. Även om specifika kristna traditioner om kransar varierar, är detta fokus på himlen, hopp, bot och förlåtelse en gemensam tråd.