Hur man rengör Roof Takfönster

Hur man rengör Roof Takfönster


I de flesta regioner, tak takfönster kräver endast en tillfällig rengöring - ungefär en gång eller två gånger per år. Vissa kustområden kan kräva mer frekvent rengöring på grund av högre mängder av luftburna partiklar. Fokus på rengöring insidan av takfönster eftersom regn och snö bör hålla utsidan av de flesta takfönster ren. Om det yttre av takfönster behöver rengöras, tillämpa samma metod för rengöring av det inre av takfönster för att få den yttre ren. Efter rengöring riktlinjer som rekommenderas av de flesta tillverkare bör hålla ditt tak takfönster söker nära nytt för många år framöver.

Instruktioner

1 Använd en stege eller byggnadsställning för att nå takfönster som behöver rengöras.

2 Rengör takfönster med början från den högsta raden och arbeta dig ner.

3 Blanda några droppar av en mild flytande tvättmedel i en hink med vatten och blöta takfönster glas med lösningen att lossa smuts.

4 Spray fönsterputs på takfönstret glaset. Torka av tvållösning och glasrengöringsmedel med en ren, luddfri trasa eller gummiskrapa.

5 Torka träram med en fuktig trasa. Tillsätt en droppe diskmedel för att ta bort smuts uppbyggnaden.

6 Ta bort skärmarna om din takfönster har dem. Spraya skärmar med en trädgårdsslang. Ge skärmar gott om tid att torka innan du sätter tillbaka dem i fönstren.