Hur att hitta min nätmask och gateway-adress

Hur att hitta min nätmask och gateway-adress


Nätmasker och gateway-adresser är viktiga delar av datornätverk. Subnätmasken tillåter dig att identifiera IP-intervallet tillgängliga för datorer i ditt lokala nätverk, medan gateway-adresser anger router som hanterar överföring och skicka meddelanden till din dator. Denna information kan vara mycket viktigt för att diagnostisera nätverksproblem, eftersom det talar om vad router för att kontrollera kommunikationsproblem och som IP-adresser systemet kan tilldelas.

Instruktioner

1 Öppna Start-menyn genom att klicka på "Start" -knappen. Detta kan vara en Windows-logotypen eller texten "Start" och är normalt placerad på nedre vänstra hörnet av skrivbordet.

2 Ange startorder "cmd". I Windows XP och tidigare system, klicka på "Kör" och skriv in kommandot. Senare versioner av operativsystemet gör att du kan skriva in text direkt i "sök" bar som visas på menyn.

3 Skriv in texten "ipconfig / all" i svart fönster som öppnas på skrivbordet. Detta visar en lista över alla nätverksadaptrar och deras konfigurationsalternativ.

4 Bläddra igenom de data som visas i fönstret. Det kan finnas många poster beroende på vad adaptrar ditt system har installerats. Leta efter texten "Nätmask" och "Default Gateway". Texten kommer att ligga till höger om dess etikett i form av en IP-adress, såsom 255.255.255.0.