Behandling för bursit i hästar

Behandling för bursit i hästar


En bursa är en sluten sac kantad av ett membran som utsöndrar en smörjande vätska. Dessa säckar är belägna vid strategiska punkter mellan rörliga delar och fungerar som kuddar för att förhindra friktion och nötning. Bursit kan variera från en mild tillstånd till en som blir septisk - förekomst av infektion. Trauma en bursa - antingen direkt slag eller mekanisk påfrestning av racing - ger en smärtsam svullnad som kallas akut bursit. Akut bursit orsakar halta. Det finns flera gemensamma platser, som påverkas av akut bursit.

Bicipital bursit

Bicipital eller axelleden bursit följer en spark eller ett slag mot punkten på axeln. Tecken svullnad och en märkbar halta. Röntgen är tillrådligt att utesluta en tillhörande fraktur. Med axelleden hälta, kommer en häst i rörelse ofta svänga benet ut brett i en halvcirkel. Behandling för bicipital bursit inkluderar vila tills tecken på hälta är borta. Antiinflammatoriska läkemedel såsom flunixin melamin (Banamine) eller fenylbutazon (Butazolidin) hjälpa till att lindra smärta och svullnad. Injektioner av kortison i den bursa är ofta fördelaktigt.

trochanteric bursit

Trochanteric bursit, som ibland kallas Whorlbone hälta, är en smärtsam höft hälta orsakad av inflammation i en bursa under senan som korsar huvudet av lårbenet. Det är resultatet av senan över som inträffar under racing eller hård träning. Det framgår oftast i Standardtävlingshästar. En häst med trochanteric bursit bär foten inåt och sätter det mesta av sin tyngd på insidan av foten. Injicera bursa med kortikosteroider är ofta en effektiv behandling. Som ett alternativ, kan bursa injiceras med ett utplånande medel såsom Lugols jodlösning. Fenylbutazon (Butazolidin) ges för att lindra smärta och svullnad.

Cunean Tendon bursit

Cunean senan bursit är en smärtsam inflammation i bursa under cunean senan på insidan av hasen. Villkoret är vanligt bland sele åkare. I själva verket är det sagt att de flesta standardbred hästar kommer att drabbas någon gång i sitt tävlingskarriär. Akuta bursit resultat från en skjuvspänning produceras som foten effekter och skjuter bort under långvarig snabb stimulering eller trav. Felaktig skoning och felaktig konforma tros bidra. I de flesta fall finns det en tillhörande bursit av den lilla böjd ben i hasen, vilket vissa experter att hänvisa till villkoret en cunean sena bursit-tarsitis. Karakteristiskt uppvisar hästen ett "Cold hälta"; det vill säga minskar hälta eller försvinner som hästen värms upp. Med fortsatt missbruk, blir hälta konstant, med hästen sätta så lite vikt som möjligt på den drabbade benet och rör sig i kortare steg när du bär benet på insidan. Enligt Dr Thomas Gore, DVM är hälta reversibel med rätt behandling, vilket innebär korrigerande skoning, långsammare pass på längre avstånd, fenylbutazon (Butazolidin), och en kortikosteroid och / eller hyaluronsyra injektion i vrist lederna.

hälbenet bursit

Hälbenet bursit, kallad capped hasen, är ett sankt svullnad över punkten av hasen som orsakas av enstaka eller upprepad trauma, såsom sparka en vägg eller släpvagn grind. I sig själv är det inte en orsak till hälta. Behandling för capped hasen involverar generellt dränera området och användning av kortikosteroider eller en jodlösning.

olecranon bursit

Olecranon bursit, känd som utjämnade armbåge, liknar hälbenet bursit. Det är en mjuk, sank svullnad av bursa som ligger över den punkt av armbågen. Den förekommer i hästar som bang armbågen när man reser sig upp och ner på hårda ytor. En sko slår armbågen när hästen är tillbakalutad kan också orsaka den. Det brukar inte orsakar hälta. Behandling innebär bursa som dräneras och injicerades med en kortikosteroid eller en jodlösning. Detta kan behöva göras flera gånger. Alternativt kan bursa öppnas och packas med gasväv innehåller Lugols jodlösning, eller ett avlopp kan lämnas på plats tills kaviteten utplånar. Om dessa förfaranden inte lyckas, kan bursa avlägsnas kirurgiskt.