Lägga till en motorcykel hiss på baksidan av en 5: e hjul husbil

Lägga till en motorcykel hiss på baksidan av en 5: e hjul husbil


Vändskive campare råd funktionen, storlek och lyx jämförbara husbilar på ungefär en tredjedel till halva priset. De kräver lastbil skala dumprar, dock, och deras förmåga att dra fordon och drag gods eller motorcyklar på baksidan är begränsad jämfört med fullt integrerade husbilar. Det är emellertid möjligt att lägga till en lätt motorcykel eller skoter hiss till baksidan av vändskive husbil om den har en avsevärd ram som kan ta den extra vikten och svaja belastningar på baksidan av husbil.

Instruktioner

1 Kontrollera femte hjul husbil ram att se till att det har styrkan och tillgängligheten att förlänga motorcykeln hissen. Dessutom kontrollerar husbil hjul och fjädring för att se till att det är tillräckligt för att stödja en lätt motorcykel på sin extrema bak.

2 Mät avståndet i fot från centrum av den bakre ratten i husbilen till en punkt 2 fot bakom husbil, och multiplicera resultatet med din motorcykel vikt plus 45,4 kilogram. Du kan behöva kompensera genom att flytta en del vikt framåt i husbilen för att uppnå en liknande vikt avstånd produkt före husbilar hjul att hålla rätt femte hjul belastningsfaktorn.

3 Hitta en klass III ram skumt att skruva till husbilen ram. Du kan behöva anpassa ramen kroken med en tung stålvinkel. Bolt kroken till husbilen ram.

4 Skär kroken tungan utanför motorcykeln dumpern ungefär 12-inches framför dumpern ramp (den sida som skulle glida in i skumt). Svetsa en 12-tums bit av tunga fyrkantsrör på tungan av dumpern att bilda en T. På liknande sätt svetsa en annan 12-tums bit till slutet av en 6-tums bit av den främre delen av tungan som var avskuren dumpern. Ytterligare stärka denna T genom bultning diagonala stag från T i sidorna av ramen problem.

5 Weld två 3-meters bitar av fyrkantsrör fjäderben vertikalt till ändarna av både Ts, för totalt fyra. Därefter svetsa två 34-tums bitar av den kanalförsedda stöttan till topparna av ändarna hos både T: s, såväl som till de kvadratiska rör bredvid dem. Svetsa en 16-tums bit fyrkantsrör över baksidan av de fyra rören på varje T. Var noga med att inte blockera öppningarna i toppen av de kanaliserade stöttor.

6 Skjut en kanaliseras strut vagn ner var och en av de två kanalise stagen på dumpern. Skjut sedan en fjäderbelastad kanalmutter med en U-konsol löst fastskruvade. Upprepa samma i omvänd ordning på den monterade kanalförsedda staget, varvid dolly införas sist.

7 Genomgående bult de fyra dockor till respektive U-fästen och dra åt med självlåsande muttrar. Dumpern kommer nu glida upp och ner på ett enhetligt och positivt på hjulspåren i de utplånas kanalise stöttor.

8 Mount trailern vinsch till bakåtvänd sida av motorcykeln dumpern. Kör kabeln under botten av dumpern och under en stålvajer trissa att ta en uppåtgående 90-graders sväng och fäster den övre fast horisontell strut. Veva handtaget för att höja motorcykeln dumprar. När fullt uppväckt, väg en lång hänglås genom hålen i kanaliseras staget att låsa tätt.

9 Ren och behandla alla utsatta stål med en industriell kvalitet rostskydds film finish.