Hur fixar rullgardiner som inte stänger hela vägen

Hur fixar rullgardiner som inte stänger hela vägen


Persienner lägga en touch av praktisk elegans till fönstret behandlingar, men de har inte alltid fungerar på det sätt du vill. Det breda utbudet av alternativ för persienner gör dem till en attraktiv kandidat när man överväger hur man klär dina fönster. Downfalls kommer i den frekventa användningen. Rörelse kan orsaka problem inom komponenterna. Om du befinner dig med persienner som inte kommer att stänga, är det dags att göra en del felsökning.

Instruktioner

1 Undersök persienner för uppenbara problem. Rullgardiner som inte stänger kan ha trassliga sladdar eller behöver en ny tiltmekanism. Kontrollera sladdarna så att de är rena och untangled. Ta bort eventuella knutar eller skräp.

2 Försök att stänga mörkarna manuellt. Beroende på vilken typ, kanske du kan dra försiktigt och tvinga den stängda. Nyckelordet är försiktigt. Om du drar för hårt, kan du bryta mekanism eller sladdar.

3 Ställ alla stavarna inför fel riktning. Speciellt med lamellgardiner, kan lister vände felaktigt hålla dem från att stängas. Använd dina händer för att flytta mörkarna tills de är infogade.

4 Dra persienner hela vägen upp, eller till en sida om de är vertikal, och försöker stänga dem igen. Om lyftkomponenten har fastnat, kan få dem att röra sig i motsatt riktning vara tillräckligt för att släppa det. Om mörkarna rör sig uppåt, dra dem tillräckligt hög så att de är i jämnhöjd med huvudet järnväg, sedan försöka sänka dem.

5 Lyft sladden så den är parallell med den övre skenan. Först dra i en riktning, till exempel till höger, sedan prova den andra riktningen. Detta kan frigöra snörlåset.

6 Dra horisontella persienner ut genom fönstret. Avlägsna gavlar och dra pjäsen framåt tills det klarnar konsolerna. Lamellgardiner bör lämnas intakt.

7 Leta upp låsmekanismen inuti den övre skenan. Spåra linan för att lokalisera låset. Vid slutet av sladden, kan du se en justering komponent. Skjut mot detta med en skruvmejsel. Detta kan frigöra låset och tvinga mörkar att stänga.

8 Ta lutningsstav eller sladd. Skjut det hela vägen till höger för att dra ut den. Om ditt huvud järnväg har gavlar, ta bort dem först. När lutningsmekanism är ute, försök att installera om den genom att skjuta den tillbaka på höljet. Om det finns synliga skador, lokalisera en utbytessats på en byggnad leverans eller blinda butik. Följ instruktionerna för att installera en ersättare.