Hur man bygger rustik tabeller från ek

Hur man bygger rustik tabeller från ek


En rustik ek matbordet i antingen en robust lantlig stil eller med en ren, snygg yta kommer att uppmuntra dina gäster att dröja över en middag. Bock bord går tillbaka till medeltiden när de blev populära eftersom de lätt kan demonteras och lagras ur vägen under strider på slottet. Dagens bock kombinerar form med funktion, och göra en hand kan hjälpa till att göra dagens hem verkligen ditt eget slott.

Instruktioner

1 Rista en platta av ek för att göra det 36-inches med 72-inches. Om du inte kan hitta en platta, limma ihop bitar av 3/4-tums ek, omväxlande riktning ringarna med varje bit. Kläm fast trä tillsammans, eller använd kex lederna att ansluta bitarna.

2 Avsluta kanterna genom att antingen använda en drawknife eller en hand hyvel för en robust utseende, eller använda tabellen såg för en skarpkantade finish.

3 Sand toppen noggrant.

1 Skär Newel tjänster till önskad höjd.

2 Fäst en Corbel på vardera sidan, vinkla en 8-tums träskruv i varje. Se till att de konsoler och slutet av Newel är nivån. Använda en corbel som är åtminstone 1/10 / 2 inches lång för att göra tabellen stabil.

3 Skär bår bar längd och fästa den mellan Newel inlägg genom att skruva en eftersläpning skruv genom stolpen och in i bår bar. Anslut hålet med en träpinne rod, lämnar pluggen utsätts halv tum.

4 Skär två 12-tums fyrkant ben plattor av 3/4-tums trä.

5 Fäst benet plattorna ovanpå Newel inlägget med användning av 3-tums däck skruvar.

1 Vrid bordsskivan över och dra en linje runt omkretsen, 3 inches från kanten.

2 Klipp tolv 1-by-2-by-8 tums bitar. Fästa dem på sin plana sida till undersidan av bordet med hjälp av 1-1 / 4 tum däck skruvar. Utrymme dessa bommar längs innerkanten mellan de platser där benen kommer att fästa.

3 Mitre kanterna på en-av-4-tums bitar, som kommer att bilda plattan runt omkretsen av undersidan av bordet. Ställ dessa bitar på plats utanför dubbarna och säkra på plats med skruvar.

4 Ställ in två 2-av-4-tums stringers på kanten mellan plattan bitar där benen kommer att installeras. Ändarna av dessa vangstycken bör stånga upp på långsidorna av förklädet. Säkra på plats med 3-tums skruvar.

5 Center benen och fästa med 1-1 / 4 tums däck skruvar.

6 Vrid tabellen upprätt. Fyll eventuella hål med trä kitt. Sand tabellen helt. Stain och tätning.