Hur man ansöker slow motion och fast motion effekter i Final Cut Pro 5

Hur man ansöker slow motion och fast motion effekter i Final Cut Pro 5


Ändra videohastighet i Apple Final Cut Pro 5 projekt hjälper dig att uppnå dramatiska eller komiska filmeffekter, från slow motion för en vinnande mål i en fotbollsmatch till höghastighets åtgärder för en rolig jaktscen. Final Cut Pro tilldelar en standardhastighet för video - baserad på källingång - som en del av klippet standardrörelseparametrar, men du kan ändra dessa från fliken Motion på huvud Viewer menyn.

Instruktioner

1 Öppna videoprojekt som du vill redigera i Final Cut Pro 5. Välj och kopiera den del av videon som du vill använda effekten och sedan klistra in den som en ny tidslinje videoklipp.

2 Klicka i videoklippet tidslinje bar för att göra detta fönster aktivt och öppna Viewer rutan.

3 Klicka på "Motion" -fliken längst upp i bildvisaren fönstret. Välj nedåtpilen bredvid "Time mappa" menyalternativ till vänster i dialogrutan Motion fönstret.

4 Välj "Constant Speed" från rullgardinsmenyn Setting. Nu kan du öka eller minska uppspelningshastighet på två sätt.

5 Läs aktuella varaktigheten för den valda tidslinjen klipp i "Duration" inmatningsrutan. Ange önskad längd i rutan - minska tiden för att påskynda video eller öka varaktigheten att sakta ner. Alternativt, justera uppspelningshastigheten i procent i "Speed%" rutan. Öka till mer än 100 procent för att påskynda video eller minska till under 100 procent för att bromsa videon.

6 Justera och justera inställningarna tills du är nöjd med hög hastighet eller slow motion effekt som du har implementerat på klippet. Du kan återgå till den ursprungliga källvideon hemland hastighet när som helst genom att välja den här inställningen i dialogrutan Motion fönstret. Spara klippet när du är klar.