Hemlagad Signalförstärkare för en WLAN

Hemlagad Signalförstärkare för en WLAN


Många människor använder bärbara datorer för att få på nätet och njuta av friheten att trådlösa Internet erbjuder. Tack vare billiga trådlösa routrar, är det möjligt att aktivera Internet i hemmet. Tyvärr har vissa erfarenheter dålig täckning på grund av äldre trådlösa routrar eller byggmaterial. Det är möjligt att öka signalstyrkan med så mycket som 30 procent med hjälp av vanliga hushållsartiklar.

Metod

Antennen på den trådlösa routern är rundstrålande, vilket betyder att den sänder i alla riktningar samtidigt. Detta är en kompromiss tillverkaren gör att skapa en router som kommer att vara till nytta för de flesta situationer. För att öka signalstyrkan är målet att göra routerns antenn mer enkelriktad med ett reflekterande material och forma den till en parabolisk form, ungefär som en parabolantenn. Aluminiumfolie är ett utmärkt material för detta. Tillsammans med folie parabel, kommer du vill ha en fast underlag, som kan göras från kartong eller plast. En tryckbar mall för båda dessa poster är kopplad till längst ner i denna artikel. Placera mallen över folien, papp eller plast och skär den med en sax. Mallen har flikar och spelmarkörer som kommer att användas för att fästa folien till kartong eller plast uppbackning.

andra överväganden

När du bygger din signalförstärkare ger tunga gauge aluminiumfolie de bästa resultaten och finns på någon stormarknad, vanligtvis marknadsförs som "deluxe" folie. Aluminiumfolie har i allmänhet en tråkig och blanka sidan. Den blanka sidan bör vara på insidan av parabeln för bättre signalreflektion. När signalförstärkare är klar, kan den placeras över antennen på den trådlösa routern. Kom ihåg, eftersom du konverterar routerns antenn från rundstrålande till enkelriktad, bör signalförstärkare påpekas mot datorn. När du flyttar till en annan plats, kan det vara nödvändigt att flytta signalförstärkare.