Hur Re-Silikonduschblandare

Hur Re-Silikonduschblandare


Silikon täta i ett badrum ger en välbehövlig barriär av skydd mellan dina inventarier och väggar och fukten inneboende i ett badrum. Caulk hindrar vatten från att tränga väggytor, avvaktar mögel och mjöldagg som lätt kan växa i ett badrum. Med tiden silikon börjar erodera runt alla fixturer, inklusive dina duschblandare. Ta bort den gamla täta och ansöka om ett nytt nya silikon är det enda sättet att se till att dina kranar hålla tätad mot läckage och mögeltillväxt.

Instruktioner

1 Torka området runt dusch kran med en handduk. Lossna någon gammal caulk som sticker ut eller hänger ned. Kassera gamla täta säkert i en soptunna.

2 Rub täta remover på täta runt kranen. Detta material kommer att mjukna täta, vilket gör det lättare för dig att ta bort den och göra plats för den nya silikon.

3 Skär i den gamla täta med en vass mattkniv. En hel del av täta kommer förmodligen bara att falla ut. När du har mjuknat och lossade täta, dra eventuella kvarvarande gamla täta ur området runt kranen med nål-plattång.

4 Kör krok av en fem-i-ett målningsverktyg i springan kvar av täta för att avlägsna eventuella kvarvarande små bitar av gamla silikon. Använd en ficklampa om det behövs för att se in i gapet, se till att du har tagit bort alla gamla silikon.

5 Rengör leden med ett badrum rengöringsmedel som inte innehåller ammoniak. Skölj området noggrant när du har tagit bort smuts, damm och tvål avskum.

6 Mix 1/3 kopp blekmedel i en liter vatten. Fukta en trasa i blandningen och gnid in i fogen för att döda mögel eller mögel. Skrubba med en skurborste för att ta bort alla mögel och skölj sedan med rent vatten. Upprepa vid behov tills alla mögel och mjöldagg är borta.

7 Fyll en caulk pistol med badkar och kakel täta. Om det är möjligt, använda en produkt som innehåller en svampmedel, som kommer att bidra till att kväva mögeltillväxt. Skär ett litet hål (ca ¼ tums diameter) i toppen av fogar röret i 45 graders vinkel, och sedan hålla en lång, tunn spik genom hålet för att bryta den inre tätningen, så täta att flöda.

8 Sprid en tunn sträng av täta i leden runt dusch kran, hålla pistolen i 45 graders vinkel för att se till att täta penetrerar fogen. Håll hålet i täta pistolen tätt mot väggen av det gemensamma för optimal spridning.

9 Fukta en pappershandduk och linda den runt pekfinger. Kör fingret längs med leden, driver täta ordentligt. Applicera mer silikon vid behov och smidig tills skarven är helt full.

10 Torka bort överflödigt silikon med en fuktig pappershandduk. Låt silikon täta torka i 24 timmar innan du använder duschen.