Hur man har ett djurvänligt bakgård

Hur man har ett djurvänligt bakgård


Husdjur älskar att vara ute, öva och utforska sin omgivning. Men husdjur och trädgårdar kan ibland vara en farlig kombination, i synnerhet när trädgården är omgiven av svag fäktning, innehåller växter som kan vara farliga för djur eller en mycket formell trädgård som kan förstöras av nyfikna husdjur. En väl utformad, djurvänligt trädgård kan vara en plats för dig och ditt husdjur att njuta av tillsammans, där de kan vara säkra samtidigt ha roligt.

Instruktioner

1 Bygg en massivt trä staket runt din trädgård på en höjd av omkring två meter (6,5 fot) för att förhindra att hundar från att kunna hoppa över toppen och fly. Sjunk staketet i marken för att förhindra att ditt husdjur från gräva under den. Välj ett staket som inte har några luckor för djur att ta sig igenom eller fastnar i och se till att stängslet är tillräckligt tjock för att förhindra stora husdjur som hundar från att tugga igenom.

2 Bygg en generös körning för mindre djur såsom marsvin och kaniner att spela på ett säkert sätt. Håll en stor gräsyta så att små djur kan mumsa gräset, springa bekvämt och ha tillräckligt med utrymme för att flytta till ett annat område när gräset i sin körning blir alltför kort.

3 odla växter som är spännande för ditt husdjur att utforska. Säkra, doftande växter kan vara ett bra komplement till ditt husdjur vänlig trädgård. Ge din hund intressanta dofter att utforska genom att odla växter som lavendel eller behandla din katt genom att plantera kattmynta.

4 Gå inte växter som kan förgifta husdjur om ätit, inklusive påskliljor, blåklockor, rhododendron, hyacint och liljor. Förhindra ditt husdjur kommer in grönsaks som vissa grönsaker och deras växter som är helt säkert för oss att äta kan vara skadligt för djur.

5 Skapa en specifik toalettutrymmet och träna din hund eller katt att använda den, vilket gör resten av trädgården en trevlig plats för alla och göra rengöringsprocessen enklare. Bygg en avskärmade området för att hjälpa katter att känna att de har integritet de åtnjuter och hjälpa hundar att associera med hjälp av ett särskilt område med få godsaker som en belöning.

6 Ge skydd mot väder och vind. Skapa en skuggig plats, antingen en takförsedd område eller en plats under ett stort träd, där ditt husdjur kan kyla ner en varm dag eller få skydd från regnet. Håll en skål med vatten i skyddat område på sommaren för att hjälpa ditt husdjur sval och släckt.

7 Läs etiketterna noga om du tänker använda konstgödsel, bekämpningsmedel eller andra kemikalier i din trädgård. Se till att behandlingar inte är skadliga för husdjur innan du använder dem i din trädgård.

8 Bygg utsedda lekplatser för att lägga till ytterligare en dimension av kul att din trädgård. Bygga en säker, inhägnad sandlåda för din hund att gräva i, komplett med föremål att jaga. Ge din katt inlägg repar eller plattformar som de kan klättra på och få ned från ett säkert sätt.