Hur man läser Car Kopplingsschema

Hur man läser Car Kopplingsschema


Ett kopplingsschema eller schema representerar visuellt sätt att en krets är konstruerad. Ett typiskt fordonskopplingsschema representerar ett enda system för din bil. Till exempel ett kopplingsschema för ditt fordon kan utgöra innerbelysningssystemet. När du har elektriska problem med din bil, är det en användbar färdighet att veta hur man läser dessa diagram. Kom ihåg att diagrammen inte bokstav ritningar av placering av elektriska delar, men symboliserar delar och anslutningar.

Instruktioner

1 Skaffa ett prov kopplingsschema som representerar ett system i ett fordon. Försök verkstadshandböcker, webbplatser, eller bilens handbok som en källa för ett diagram.

2 Lär symbolerna för de grundläggande komponenterna på ett kopplingsschema; dessa är växeln, motstånd, jordpunkt, och batteri. Kom ihåg de vanliga variationer som finns för batteriet (variabel batteri) symbol och marken (fallet marken) symbol.

3 Memorera vad de avancerade komponentsymboler ser ut och vilka etiketter i närheten av dem står för. De kan användas för att beteckna komponenter positiva och negativa terminaler, komponent PIN-koder, eller komponent elektriska eller kretsvärden. Skaffa en guide med en fullständig lista över symboler om du stöter på ett schema med något som inte är märkt.

4 Lär hur kablar och anslutningar dras. Kom ihåg en punkt symboliserar att två ledningar är anslutna, medan en tråd utan prick symboliserar ledningar som korsar fysiskt men är inte anslutna. Observera att beteckningarna som "BRN / WHT" eller "LT GRN" betecknar färgerna på ledningarna själva.