Hur man går med Gumball 3000

Hur man går med Gumball 3000


Gumball 3000 är en årlig 3000 mil väg rally som tar sitt namn från 1976 filmen "The Gumball Rally." Grundades 1999 av före detta racerförare Maxi Cooper tar rallyt en annan kurs varje år på allmänna vägar, och innehåller över 100 deltagare i två-manna lag, körning med hög prestanda, klassiska eller anmärkningsvärda bilar och fordon. Rallyt beskrivs som en "road äventyr" och inte en ras av organisatörer, och det finns inga priser för att komma först.

Instruktioner

1 Välj ditt fordon för Gumball 3000. De flesta aktörer väljer högpresterande eller klassiska fordon - har tidigare deltagare drivs vintage Jaguar sportbilar, högpresterande Ferraris och lyxiga Rolls Royces. Andra väljer fordon som är särskilt tydlig eller anmärkningsvärd - under tidigare år har dessa ingår en glass van, en Citreon 2CV och en brittisk polisbil.

2 Fyll i ansökningsformuläret på www.gumball3000.com. Du kommer att behöva ge alla dina personuppgifter, samt uppgifter om den bil du planerar att köra i rally. Det finns också ett avsnitt på hemsidan ansökan om personliga kommentarer, där du bör ge särskilda skäl för att ange Gumball 3000 - inklusive välgörenhet eller leda till att du kommer att stödja under evenemanget. Under 2009 Gumball 3000 stödde Wounded Warriors projektet.

3 Betala din entré. Detta kan variera från år till år, och detaljer kan hittas på Gumball 3000 webbplats. Under 2008 anmälningsavgiften var £ 78,000. Under 2011 var det £ 32.500. Anmälningsavgiften betalas i brittiska pounds sterling till aktuell valutakurs.

4 Res till början av Gumball 3000. Du kommer att behöva transportera dig och ditt fordon, och se till att du har slutfört alla nödvändiga pappersarbete som krävs för att köra lagligt där. Detta ingår att ha giltigt tillstånd att köra i varje land presenteras i Gumball 3000 rutten plus har giltig försäkring och licensiering för din bil. Normalt utländska fordon kan vara försäkrad för att köra utomlands med en inhemsk försäkringsbolag, och de flesta länder tillåter registrerade utländska fordon tillfälligt köras på vägarna.