pALAPA Instruktioner

pALAPA Instruktioner


Palapas är öppna sidiga byggnader liknande Tiki hyddor. Du kan lägga till en palapa till din trädgård eller gård för illusionen och känslan av en tropisk utväg. De är olika storlekar och former, och liknar jättehalmtäckta paraplyer med en eller två poler stödjande takkonstruktionen. Den halm är vattenavvisande och flamsäkra, i de flesta fall. Den halm främjar också luftflödet genom taket, så att du sval under varma dagar. Du kan lägga till en värmare eller utomhus eldstad att värma ditt område. Kit finns i en mängd olika former och storlekar för att passa ditt utrymme.

Instruktioner

1 Välj plats. Välj ett område som blockeras av kraftledningar eller byggnader.

2 Skär toppen av inlägget med en geringssåg så att du har åtta sidor i en vinkel av planen som du vill ditt tak vara. Till exempel, om du vill att taket pitch på 25 grader, minska dina skivor med en 25-graders vinkel.

3 Lokalisera mitten av platsen och gräva en 3-fots hål något större än din 6-by-6-tums, 11-fots post. Ställa in inlägget i hålet och fyll hålet med betong. Använd en nivå för att se till att ditt inlägg är rak.

4 Klipp dina förbehandlade 2-by-2 skivor i 4-fot sektioner. Du behöver åtta bräder för ram. Skär dem i den vinkel du vill att din palapa tak vara. Skruva dessa styrelser i huvud inlägg. Jämnt utrymme ramen så skivorna kommer att stödja vikten av halm på toppen. De kommer att skruva in de plana områden du skär i stolpen i steg två.

5 Klipp support styrelser. Mät avståndet från 10 inches ner ramen korten kopplade till polen till cirka 2 fot ner i stolpen. Mätningen är en vinkel. Skär åtta skivor från din 2-by-2 timmer på denna längd. Skruva stödkorten i botten av inramnings styrelser och på stolpen. Lägg en dekorativ till polen att styrelserna kan sitta på. Skruva skivorna i hylsan.

6 Bygg din tvärbalkar av 2-by-2 timmer. Mät avståndet mellan dina karmstycken och tillsätt 2 inches. Mät ner varje bjälke samma avstånd, till exempel 2 inches från botten av varje ram bit, så att dina skivor kommer att vara enhetliga. Klipp dina skivor och installera dem till topparna av inramnings styrelser använder däck skruvar. Fortsätt tills det finns ett stag mellan alla åtta av dina inramning brädor på samma plats på bordet, 2 inches från botten.

7 Mät från din första supportforum upp din inramning styrelser ytterligare 1 fot. Upprepa steg 4 som du installerar andra uppsättning av stöd. Fortsätt tills du har stöd för varje fot längs ramar och din ram hålls samman.

8 Installera halm. Låt ormbunksblad hänga över ramen till önskad nivå, och sedan skruva ormbunksblad i den andra ribban från botten av ramen. Tillsätt nästa ormbunksblad så den överlappar den första på ena sidan. Fortsätt runt palapa tills första lagret av ormbunksblad bifogas.

9 Fäst den andra raden av palmblad till nästa ribban så att de hänger över den första raden och täcka eventuella öppna utrymmen. Fortsätt att lagret dina palmblad tills taket är klar. Skär den sista raden av ormbunksblad så att de är mestadels halm. Skruva fast dem i ramen och du är klar. Du kommer att märka palapa ser lurvig först, men ormbunksblad kommer snart att slå sig ner och ser naturligt