Hur förbereder jag mig en golvyta med Luon för vinylgolv?

Hur förbereder jag mig en golvyta med Luon för vinylgolv?


Luan är ett mycket billigt och tunn undergolv tillverkat av billiga plywood. Det är inte mycket robust och rekommenderas inte som din enda underlaget eller plattsättning projekt. Däremot kan luan installeras ovanpå kraftigare plywood som en toppskikt golvet och är acceptabel för vinylgolvläggning. Plastmatta är en billig golv lösning som ofta liknar kakel eller trä och är mycket fuktresistent. Vinyl är ett populärt val för köks- och badrumsgolv installationer.

Instruktioner

1 Rita utformningen av det område där golv installeras på ett papper med en penna. Mät området med ett måttband och överföra mätningarna till skissen.

2 Ordna ark luan i ett annat rum i ditt hem nära installationsområdet. Låt arken att acklimatisera sig till ditt hem fuktighet under en till två dagar. Detta förhindrar skevhet och expansion av luan.

3 Ta allt från det område där golvet ska installeras, inklusive apparater och möbler. Med hjälp av spett, ta bort basen gjutning.

4 Sopa området noggrant med en kvast tills allt skräp och damm avlägsnas.

5 Bestäm hur länge ark luan måste vara genom att titta på mätningarna på skissen i området. Skär några bitar av luan som inte passar till de exakta mätningar i skissen med hjälp av en cirkelsåg.

6 Lägg ett ark på luan ovanpå de befintliga, ren plywood golvet och placera häftklamrar var 6 tum längs kanten med hjälp av pneumatiska häftapparat. Placera häftklamrar längs centrum var 8 tum med hjälp av häftapparat. Upprepa tills ytan är helt täckt i luan.

7 Lätt sand eventuella ojämna kanter luan använder medel sandpapper längs sömmarna.

8 Sweep ytan noggrant med kvasten för att avlägsna eventuellt damm eller skräp innan du installerar vinylgolv.