Den bästa formen av kakel att lägga på en utomhus veranda

Den bästa formen av kakel att lägga på en utomhus veranda


När du väljer kakel för utomhus verandor, däck och uteplatser, finns det ett antal av golvmaterial du kan välja mellan. Natursten är en av de första val för många människor, med tanke på dess robust hållbarhet och naturlig skönhet, medan andra går för oglaserade keramiska plattor för att uppnå en modern, samtida estetiska.

oglaserad keramik

Använd oglaserad keramik för utomhusmiljöer eftersom ytan av kakel kan vara hala när de är våta, vilket kan orsaka skador. Keramiska plattor finns i en mängd olika storlekar, former och färger, vilket innebär att du kan anpassa din utomhus veranda helt till dina personliga preferenser.

terrakotta

Terrakotta (bränd lera) kakel är känd för sina vanliga röda, orange och gula nyanser. Medan plattorna varierar i färg, form och nyans, är det ett tilltalande utseende för husägare som tycker en adobe utseende. Ytan kan komma avskalade, eller så kan du köpa brickor med handmålade mönster för att anpassa din utomhus veranda. Dessa plattor används bäst i varmare delar av Storbritannien som frys-upptiningscykeln kan orsaka leran att spricka.

naturlig skiffer

En av de vanliga utomhus natursten som används runt om i världen är skiffer kakel. Brutits i ett brett spektrum av former och storlekar, kan färgerna av skiffer varierar kraftigt beroende på var i världen det bröts, men standardfärger är vanligen grå eller svart med inslag av brunt, röda, svarta och andra jordnära färger. Standard skiffer är helt enkelt huggen i grova kvadratiska plattor, men du kan också köpa maskinbearbetade skiffer som har jämnats ner i en jämnare yta för att likna keramiska plattor. Det är mycket slitstarkt och tål alla typer av väder.

travertin kakel

Travertin är en av de tuffaste natursten som människan känner till och har använts i tusentals år, från bysantinerna till romarna och de gamla grekerna. Det fortsätter att vara en av de mest eftertraktade natursten för inom- och utomhusbruk och kan köpas i grov, föll form eller i en finslipade och polerade format. Medan en av de dyrare alternativ när man tittar på kakel för din utomhus veranda, kan dess hållbarhet och naturlig skönhet gör extra pengar värt att köpa det i det långa loppet.