Örtartade växter Identifiering

Örtartade växter Identifiering


Örtartade växter eller växter med mjuk, gröna stjälkar och minimal eller ingen trä tillväxt, är bra val för trädgårdar och landskap inredning. Det finns hundratals örtartade sorter, och växterna är i allmänhet lätta att sköta, enligt University of Missouri.

Färg

Matrisen med färger som kännetecknar örtartade växter är legio. Prydnads grönkål, som har lockigt, lila blad, är en ätlig växt som trivs bra i svala säsonger. Söta Alyssum blommor har djupt gröna blad, som accentueras av små, levande vita blommor med gyllene centra. Blommor med en röd eller rosa nyans inkluderar pelargon, som producerar rött, djupt rosa eller laxfärgade blommor.

Storlek

Örtartade växter, såsom ring som har ljusa gula blommor och stora blad, växer upp till 18 inches och används ofta som kant växter. Röd yucca utökar sina djupt lila eller rödbrunt blommar upp till 4 fot, vilket gör dem omedelbart märkbar.

Jord och Sun

Örtartade anläggningstyper kräver olika mängder av solljus och särskilda markförhållanden för optimal tillväxt. Penséer, som har färgglada blommor och ovala formade blad, behöver full sol och fuktig jord att växa. Vinca vintergröna blommor frodas i partiell sol och växer i torr jord.