Hur man läser en Cairn

Hur man läser en Cairn


En misstänkt hög med stenar synes i mitten av ingenstans kan visas på sin plats, men kan faktiskt tjäna ett syfte. Rock rösen, som är stora konstgjorda stenhögar som vanligtvis konisk form, markera spår och utse platser av historisk betydelse. Cairns byggt längs stranden användes för att hålla facklor för att signalera fartyg och båtar, ungefär som en fyr skulle. Om ett röse står och hur det är byggt kan hjälpa dig att bestämma dess syfte. Enkel rösen är vanligtvis monument, men en serie av rösen kan markera vägen genom ett spår som annars skulle vara svåra att märka.

Instruktioner

1 Undersök formen på kumlet. Cairn kan staplas i en pyramidform eller staplas två stenar, med en mantel sten längst ner och den andra stenen ovanpå.

2 Stå bredvid en pyramidformad röse, tittar på avstånd för nästa röse, som anger riktningen av leden. Fortsätt att följa rösen att följa spåret.

3 Titta noga på stenen på manteln om det är en två-stenröse. De översta sten pekar i riktning av leden. Följ den riktningen tills du når nästa röset.