Hur man kan anpassa en Briggs Nikki förgasare

Hur man kan anpassa en Briggs Nikki förgasare


Briggs, även känd som Briggs & Stratton, producerar en linje av motorer för gräsklippare. Dessa motorer innehåller förgasare, av vilka några är Nikki varumärke. För att hålla din gräsklippare i trim, bör du lämpligt justera förgasaren. Några tecken på vibrationer eller mörk rök är en signal om att du behöver göra justeringar. Undvika denna process kan leda till skador på gräsklipparen motor.

Instruktioner

1 Ta bort höljet som täcker luftfiltret. Dra bort från gräsklipparen med handen. Dra nu exponerade luftfilterpatronen ur hållaren med handen.

2 Vrid tomgångs blandning skruven medurs ett och ett halvt varv med en skruvmejsel. Denna skruv är placerad på nedre vänstra sidan av förgasaren.

3 Vrid huvud jet justeringsskruven moturs ett och ett halvt varv med en skruvmejsel. Denna skruv är belägen vid botten av flottören skål på förgasaren. Flottören skålen är ett runt stycke på sidan av förgasaren.

4 Sätt luftfilterpatronen på den plats från vilken togs bort.

5 Starta din gräsklippare. Dra startkabeln eller tryck på startknappen.

6 Låt gräsklipparen gå på halvgas under minst fem minuter tills motorn har värmts upp.

7 Vänd tomgångsblandningen långsamt medurs tills du kan höra motorn långsammare och sedan moturs tills du hör att motorn saktar igen. Gå fram och tillbaka mellan dessa två riktningar tills du kan höra mellanfart mellan de två ytterligheterna.

8 Anslut den röda tråden i varvräknaren till tändkabeln av gräsklipparen. Tvinna samman de två trådarna.

9 Vrid tomgångsskruven till 1750 RPM för en aluminiumcylinder eller 1200 RPM för en gjutjärns cylindrig motor. Bestäm varvtal genom att titta på framsidan av varvräknare.

10 motorns gasreglage i flera minuter.