Hur man väljer Overlay Gångjärn

Hur man väljer Overlay Gångjärn


Overlay gångjärn finns på skåpsdörrar och har en ram vinge inslag två sidor av en skalstomme, som tillåter en dörr att överlappa ramen. Det finns fyra typer av påläggs gångjärn: heltäckande lucka, halv overlay, 3/8-tums infälld och full infälld. Fastställande av rätt gångjärn beror på om skåpet har en ram.

Instruktioner

Att välja ett över Gångjärn

1 Om skåpdörren har en ram, då tre typer av gångjärn kan användas: heltäckande lucka, 3/8-tums infälld eller full inlägg. Om skåpdörren har ingen ram, då de tillgängliga gångjärn är ramlösa heltäckande lucka, ramlösa halv overlay eller ramlösa fullt infälld.

2 Om din dörr är inramad, öppna den och titta på den övre innerhörn. Om dörren är helt överlappande och sitter på toppen av ramen, behövs en heltäckande lucka gångjärn. Om dörren är delvis överlappande ramen, med dörren tätt passa in i ansiktet ram, är en 3/8-tums gångjärn krävs. Om dörren ställer upp direkt med ansiktsram eller ansluter till ansiktsram, är en komplett infälld gångjärn rätt val.

3 Om din dörr är ramlösa, öppna den och titta på insidan. Om dörren är helt överlapp skåpets kant, behövs en ramlösa heltäckande lucka gångjärn. Om dörren är delvis överlappande skåpets kant, med utrymme att dela upp dörren mellan skåpets kant, är en ramlösa halv overlay gångjärn krävs. Om skåpet överlappar dörren och dess sida är synlig från utsidan av dörren, är det nödvändigt med en ramlösa fullt infälld gångjärn.