Hur man identifierar När Vintage Musse och Mimmi Pigg gjordes

Hur man identifierar När Vintage Musse och Mimmi Pigg gjordes


Musse och Mimmi Pigg är så ikoniska siffror i dag att det är svårt att komma ihåg att de inte alltid ser ut som deras nuvarande inkarnationer. När ursprungligen skapades av Walt Disney 1928, den ursprungliga Musse och Mimmi var i svart och vitt och hade mycket mer kantiga (skinnier) siffror. År 1935, Mickey fick sin första makeover av animatören Fred Moore, som breddat sin kropp för att göra det mer päronformad, tillade elever till sina ögon och vita handskar för att hans händer, och förkortade näsan "för att göra honom sötare." Mickey visades också i färg för första gången det året. Minnie började se ut som de klaffar av hennes tid, och var särskilt förtjust i den röda färgen. Från början lekte hon överdimensionerade pumpar och en distinkt hår rosett mellan öronen. Musse och Mimmi merchandise började dyka upp snart efteråt, och Disney Company har aldrig tittat tillbaka. Så, hur vet jag när just din Musse eller Mimmi producerades?

Instruktioner

1 Kontrollera din Musse eller Mimmi Pigg för någon skrift eller tal. På plastfigurer, kommer dessa har etsat sig fast i formen från vilken siffra göts. På papper eller metallstycken, kommer dessa att målas på. För Mickey, även kolla in sina händer och ögon. Enligt Disney samla expert Ted Hake, tidiga Mickeys (främst de som gjorts i Europa) faktiskt hade fyra fingrar och en tumme på varje hand, som senare ändrades till tre fingrar och en tumme som vi känner idag.

2 Bekanta dig med tillverkningsmärken som används av The Walt Disney Co. under åren. I "officiella Prisguide till Musse Pigg Collectibles '' (2008), författare Ted Hake bryter ner dessa märken i olika epoker, med början med den första Musse varor som produceras av Geo. Borgfeldt & Co. i 1930. Kummel konstaterar att den officiella Disney merchandise kommer alltid att ha en upphovsrättsmärke (en liten bokstav "c" i en cirkel), följt av variationer i företagets namn, däribland "Walter Disney, ''" WE Disney, '' "Walt Disney Enterprises, ''" Walt Disney Productions '' "WDP", "The Walt Disney Company '' och bara" Disney. '' ett visst märke kommer definitivt datum din figur till en viss tidsperiod.

3 Leta efter en Vis på din figur. US Postal Service införas endast den femsiffriga Postnummer 1963, så alla produkter med ett postnummer måste ha tillverkats efter detta datum.

4 Meddelande om det finns en streckkod eller UPC (Universal Product Code) på din figur. Dessa är vad som nu används för att skanna priser på kassadiskar, men de har bara funnits sedan 1975. Således, en siffra som du har med en UPC måste ha gjorts efter 1975.

5 Investera i en bra samlar guide. Förutom Kummel boken, är en av de mest betrodda i antikviteter och samlarmarknaden Warman s, som publicerar "Warman Disney Collectibles Field Guide:. Värden och identifiering" Det finns mer än 500 bilder av Disney samlarobjekt som gör det enkelt att identifiera just din pjäs. Guidens senaste upplagan (2006) finns på sajter som Amazon.com i både nya och begagnade tillstånd.

6 Regi andra Musse och Mimmi samlare på Disney Samlare WebRing (hub.webring.org/hub/thedisneycollect), där du kan dela bilder och information och lära sig mer om att samla mössen.