Hur kostnadseffektiv är en sida av nötkött?

Hur kostnadseffektiv är en sida av nötkött?


Om din familj äter en hel del nötkött och du vill spara pengar på lång sikt, kan du överväga att köpa en sida av nötkött, vilket är hälften av en ko. Det finns flera fördelar med att köpa kött i bulk, som att äta lokalt upp nötkött och känna bonden och hans slaktmetoder. Men kostnaden kan vara den mest tilltalande aspekt för stora familjer eller för mindre familjer som vill dela en sida eller en hel ko.

Vad du får

När du beställer en "sida av nötkött," du är i huvudsak beställer en halv ko (de ätbara "klädda" delar). Vikten av kor varierar, men du normalt får cirka 90,7 kilogram kött från en sida av nötkött. Köttet kommer i olika former och nedskärningar, vanligen en mängd av följande: biffar, stekar, jord, hamburgare, broils, soppa ben, revben och stek smörgås kött. Fråga din bonde för detaljerad information om vad man kan förvänta sig i din sida av nötkött.

Vad Du sparar

Vad du betalar för en sida av nötkött kommer att variera mellan olika regioner i landet och gården. I en artikel på Get Rich Långsamt delar JD Roth hans erfarenhet. Mellan kostnaden för kött, styckning och förpackning avgift, och döda avgift, han och hans familj betalat ca £ 195 för 37,6 kilogram kött, som fungerar till £ 2,30 per pund (de dela kon med andra familjer). Vid mataffären, varierar priserna på nötkött baserat på snittet, men totalt sett, säger Roth, du spara pengar, särskilt om du faktor i priset för lokalt upp, gräs-livnärde nötkött (som många bönder kan ge dig för en bråkdel av kosta).

andra fördelar

Förutom kostnad, kan du spara tid genom att köpa din nötkött på detta sätt. Bönder skär och linda kött för frysning, vilket är bekvämt för köparen. När du köper stora förpackningar av nötkött i butiken, måste du klippa och packa in den i mindre delar på egen hand. Dessutom kommer du inte att göra så många resor till mataffären, och du kommer att stödja den lokala bondens stället för stora distributörer och butiker.

Hur man köper

Först frågar andra familjer du veta om de har gjort detta och om de kan hänvisa dig till en gård. Ring lokala bönder och söka på nätet. Det är en bra idé att få en rekommendation från någon du litar på innan du spendera hundratals dollar på kött. Om du inte har råd med så mycket pengar på en gång, överväga att gå in med en annan familj (eller två) för att dela kostnaderna. Om din familj är liten, kommer detta också hjälpa dig att äta kött innan det går dåligt. Och kommer du inte bli sjuk av nötkött!