Hjärntumörer i en hund

Hjärntumörer i en hund


En hjärntumör är onormala celler bildar någonstans i hjärnan, som normalt påverkar en äldre hund. De flesta av dessa tumörer har befunnits vara maligna och kan utveckla strikt på hjärnan eller kan metastaserat från andra delar av kroppen. Orsaker till en hjärntumör i din hund kan variera, med anfall som vanligt första märkbara symptom.

orsaker

Enligt Petmd.com och Natural hund hälsa rättsmedel hemsida, det finns ingen definitiv orsak till hjärntumörer hos hundar. Veterinärer, dock misstänker att några av orsakerna kan vara bekämpningsmedel, genetik, skallskada, exponering för strålning, elektromagnetiska fält, miljö, kemikalier, immunbrist och kost effekter.

symptom

Vetinfo.com anger att symptomen beror på den faktiska platsen för tumören i hjärnan. En annan del av hjärnan fungerar för att styra tänkande, motorik, balans och koordination. Varje del av hjärnan påverkar din hund på olika sätt, uppvisar olika symtom på en hjärntumör, såsom aptitlöshet, svaghet, kräkningar, förvirring, letargi, huvud lutning, kramper och andra onormala beteenden du kan märka i din hund.

Diagnos

Diagnostisera en hjärntumör kan vara synliga kliniska tecken per symptomen, en datortomografi (CT) scan och en magnetisk resonanstomografi (MRT) skanna, en vävnadsbiopsi, röntgen och ett ultraljud.

Behandling

Tumören kan avlägsnas kirurgiskt, beroende på dess plats. Tumörer på hjärnans yta kan avlägsnas med framgång. Om tumören är djupare i hjärnan, kan operation bli lite mer riskabelt och återhämtningsperioden kommer att bli svårare på din hund. Din veterinär kan sedan följa operationen med några kemoterapi. Strålbehandling kan vara en nödvändig behandling om din hunds hjärntumör är obrukbar. Strålning kan stoppa tillväxten och eventuellt krympa tumören. Det finns också vissa mediciner tillgängliga som kan hjälpa till att bromsa tumörtillväxt och hantera biverkningar.

efter Care

Enligt Petmd.com, på grund av de okända orsaker, är det svårt att förhindra hjärntumörer. När din hund har behandlats, kommer det att vara viktigt att hålla jämna steg med regelbundna uppföljnings läkarbesök och övervaka din hund för eventuella framtida symptom och komplikationer. Eftersom prognosen för en hjärntumör är inte så bra, kommer din veterinär ge dig råd om vilka åtgärder du kan vidta för att ge bästa livskvalitet att din hund kan ha lämnat.