Etikett för servett Placering

Etikett för servett Placering


Oavsett om du planerar att delta i en viktig middag, en svart slips affären eller bjuda in gäster till ditt hem, bör du veta var att placera bindan. Bindan fungerar som en dekorativ del och har till uppgift att hjälpa diner hålla ren också. Det ibland fungerar också som en kanal för meddelanden till gäster eller en servitör.

Table Setting

Servetten hör hemma på den vänstra sidan av tallrik, under middag och salladsgafflar. Bindan kan också sitta ovanpå tallrik under informella omständigheter. Vissa restauranger kanske placera bindan till vänster av gafflarna eller i vattnet bägare. I vissa formella situationer kan du hitta din servett har vikts till en elegant pyramid eller kuvert form.

Fälla ut servett

Efter att sittande vid bordet, och före middag, bör gästerna veckla sina servetter, hålla dem vikas på mitten, och placera dem på sina varv. Ingen bör stoppa servetten i byxorna eller skjortkrage. Servetten ska stanna på diner varvet, om han inte behöver använda den för att torka munnen. Om en gäst behöver lämna bordet, skulle han placera servett på stolsitsen, enligt fröken Manners.

Slutet av måltiden

Värdinnan, eller värd för en middag betyder att måltiden är över genom att ta henne servett från knät och placera den på bordet. Alla andra bör följa efter och sedan lämnar bordet. The diner placerar sin servett på bordet, till vänster om tallrik. Det bör inte vara helt ihopvikt, och inte heller Compact i en boll. Det bör vikas en gång, och placerades på ett snyggt sätt. När i en restaurang, berättar detta servitören att diner är klar med sin måltid.

ytterligare ettiquette

Om ens servett faller på golvet, bör diner diskret be servitören att föra en annan. Servetter bör aldrig användas som ett substitut för en vävnad att blåsa näsan. Man bör alltid lämna bordet och gå till toaletten för det. En diner bör undvika att använda servetter att torka hennes bestick. Om man finner silver i ett oönskat tillstånd, ska hon informera servitören och begära en ersättare.