Hur man gör en WiFi Directional Antenna

Hur man gör en WiFi Directional Antenna


Kanske den första "Cantenna" var den som gjorts med en Pringles burk. Det bygger på riktningen på radiofrekvens (RF) vågor. Den juice kan variationen blir mycket närmare den optimala storlek som krävs för att fånga de radiovågor som är vad som gör upp 2,4 GHz Wi-Fi-band. Antennen i burken ansluter till en pigtail, som är en omvandlare som gör anslutningen till datorn. Dessa anslutningar kan göras antingen med koaxialkabel eller USB-kabel till datorn.

Instruktioner

Drick juice, Get Antioxidanter och Wi-Fi

1 Få en 1,242ml., 4,25-tums diameter kan i vissa saft. Dricka saft.

2 Ta bort helt ena änden av burken. Rengör kan noggrant med tvål och vatten.

3 Mät från utsidan sluten ände av burken. Gör en markering 1.625 inches upp burkens sida.

4 Skär en öppning i burken vid punkten för mätningen. Storleken på öppningen kommer att bero på om du använder en kompression eller skruv N-kontakt.

5 Mät 12-gauge tråd. Detta måste vara så nära 1,21 inches som möjligt, inklusive längden på kontaktänden inuti burken. Alltför lång längd hämmar bra mottagning.

6 Löd längden på 12-gauge tråd till N-kontakt löda änden.

7 Fäst det monterade N-kontakten till juice kan. Trådänden går i burken. Vid användning av en skruv-on N-anslutare, skall skruvskallarna vara inne i burken och bultarna utanför.

8 Anslut en 4-5 fot längd 75 ohm koaxialkabel till N-kontakt som är utanför burken. Anslut en pigtail till den andra änden av koaxialkabeln.

9 Anslut andra änden av adapterkabeln till en Wi-Fi-kort. Detta kort måste ha en extern anslutningspunkt som comports med fläta slutet.

10 Placera juice "Cantenna" för bästa mottagning. Njuta ökad signalstyrka på upp till 15 dB.