Hur ställer jag in kristaller i Fimo?

Hur ställer jag in kristaller i Fimo?


Fimo är ett ledande varumärke av polymer hantverk lera, avsedd att härdas i en vanlig ugn. Populär för användning i små modeller och smycken bitar, många båtar beslutsfattare vilja införliva föremål, såsom strass eller kristaller, i sina konstverk. Även om det är enkelt att trycka på en kristall i lera och grädda den (eftersom en låg temp konventionell ugn skadar inte glas eller halvädelstenar), få kristallerna att se sitt bästa kräver några extra steg för positionering och glans.

Instruktioner

1 Mjuka upp Fimo genom att arbeta den i dina händer, med hjälp av både värmen i händerna och tryck för att mjuka upp den tills den är slät och smidig. Om det behövs, gnida en liten mängd mineralolja på fingrarna för att hjälpa mjuka leran om det är för smulig (Fimo är en hårdare formel jämfört med andra märken av polymer lera).

2 Bygg skulptur eller form du vill kristallerna som i; göra det så fullständig som möjligt, så att ytterligare manipulering av leran inte kommer att störa placeringen av stenarna. Tryck på de områden där du vill placera stenarna så att de är relativt platt.

3 Gör visningar för kristallerna i den mjuka leran. Håll kristallen strax ovanför den del av lera där du vill att det ska mäta placeringen innan du trycker den sakta på plats. Tryck på kristallen tills det nedsänkt i leran till djupet du vill, vicka stenen en aning så att intrycket blir lite större än kristallen. Tippa leran stycket på sidan för att släppa kristallen ut (bistå med ett stift, om så är nödvändigt), vilket lämnar ett avtryck i form av kristallen.

4 Upprepa steg 4 med alla andra kristaller du vill placera i skulpturen.

5 Rengör kristaller med en bomullstuss indränkt i en lösning av vatten med lite diskmedel; detta kommer att ta bort oljefläckar från dina händer och från lera. Avsätta.

6 Baka leran enligt tillverkarens anvisningar. Låt svalna.

7 Måla insidan av kristall intryck med hjälp av silverfärg och detaljborsten; detta kommer att ge ett underlag för kristallerna att lysa och hålla dem från att försvinna in i skulpturen.

8 Limma kristaller i intryck. Använd tandpetare för att placera en liten droppe av klar lim i mitten av varje imponerande, sedan ställa kristallen på plats med hjälp av nål-plattång. Låt torka.