Hur man reda på hur många karat är i guld kedjor

Hur man reda på hur många karat är i guld kedjor


Genom historien har guld ansetts vara en ädelmetall och en av dess främsta användningsområden har varit att göra smycken och prydnadsföremål. Karat mätningen avser renheten av guld. I smycken är 10 karat den lägsta renheten (och tätaste), medan 24 karat är mycket mjuk och nästan ren. Ibland karat renhet är märkt på smycken, men ett enkelt test kan lösa eventuella frågor.

Instruktioner

1 Lär dig vad karat hänvisar till. Eftersom guld är en mjuk metall, är det legeras med andra metaller för att förbättra dess hållbarhet och styrka. När det är legerat med andra metaller är karat mätningen används för att indikera mängden guld närvarande. Tjugofyra karat är rent guld och det är legerat ned till 10 karat. Poster mindre rena än detta kallas ibland guld fyllda, guldpläterad eller guld tvättas.

2 Leta efter markeringarna på pjäsen. Normalt är guldsmycken märkt med ett nummer plus bokstaven K, för att beteckna karat renhet. Så, är 10K 10 karats guld och 24K är 24 karats guld. Detta är typiskt på spännet för halsband och armband, på insidan av en ring och på posten örhängen.

3 Använd en guld test kit. En guld test kit använder syror för att bestämma guld renhet. En typisk test kit har separata flaskor för 10K, 14K, 18K, 22K och 24K guld. Till användning, repa smycken på stenen som finns i satsen. Repa i ett skyddat område, såsom insidan av spännet, eftersom det är en destruktiv test. Satsen får instruktioner om exakt användning. Den tidslängd syran tar att lösa upp är en indikator på den guldets renhet.