Hur man reparerar en Fjäder Wound sessioner Grandfather Clock

Hur man reparerar en Fjäder Wound sessioner Grandfather Clock


Golvur är traditionella typer av klockor som är både tidlös och elegant. Dessa typer av klockor lägga till inredningen i ett hem, och ofta har distinkt klingande ljud inom klockan som klockan slår på en timme. Det är komplexa inre mekanismer inom moraklockor som körs i synkroniserad rörelse inom klockhuset. Nära ansiktet urtavla, finns det en fjäder inuti klockan som är lindad med en nyckel från utsidan på de gamla antika klockor.

Instruktioner

1 Kontrollera fjädermekanismen innan undersöka andra delar av dygnet. Ibland inre våren är bruten, och klockan kan inte lindas och därmed upphör att fungera korrekt. Ställ mekanismerna klock till "off" och ta bort fjädern. Undersök det finns några synliga skador.

2 Använd en klocka service kit som kommer med klock olja till olja våren och vridningspunkter i klockan. Ibland gamla fjädrar upphör att arbeta eftersom de behöver oljas minst en gång vart tredje år. Ersätta fjädern med en ny fjäder, om den inte kan repareras.

3 Undersök farfar klocka för öppnandet för glashölje. Ibland är farfar klocka fronter helt inkapslad med glas; i andra är bara ansiktet innesluten. Öppna glaset framför urtavlan med användning av platt skruvmejsel. Var noga med att inte bryta glaset.

4 Vrid större hand på urtavlan moturs, för att säkerställa att de är i funktionsdugligt skick. Fjädern kan fastna och inte fungerar ordentligt om pendeln och händer klockan är felaktiga. Kontrollera att klockan handen är lindad runt en gång, och lyssna efter falsen för att göra en slående ljud. Aldrig overwind klockan, för det kan skada våren inuti och styrmekanismen. Justera ratten på klockan. Tryck på ratten för att ställa in den i enlighet med detta.

5 Justera pendeln, om det är utanför centrum. Se till att farfar klockan är på en stadig yta, och sätt tillbaka pendeln. Reparera hastigheten på klockan genom att justera pendeln. Flytta bob pendelns upp axeln för att göra pendeln röra sig snabbare. Flytta bob ner i schaktet av pendeln för att sakta ner den.

6 Balans vikterna i klockan. Rikta in vikter. Titta på botten av vikterna att notera där de är märkta. Se till vikterna är i sin rätta plats: vänster, höger och mitten. Se till att falsarna, vikter och pendeln inte trassliga, för detta kan leda till problem inom mekanismerna för klockan och lägga slitage på våren.