Hur man rengör bandspelare Heads

Hur man rengör bandspelare Heads


Bandspelare huvuden är en viktig del av varje kassettdäck. Maskinen huvuden är metalldelar som är belägna i kassettdäcket som läsa bandet och göra det möjligt för musik på din kassett som ska spelas genom stereons högtalare. Eftersom bandspelare inte så stor utsträckning som de brukade vara, reservdelar är svåra att få tag på, så det är viktigt att veta hur man rengör och underhålla din bandspelare. Från och med dessa viktiga komponenter --- bandhuvudena --- är ett bra ställe att börja.

Instruktioner

1 Öppna luckan på din bandspelare genom att trycka på "Mata ut" -knappen. Sätt in kassetten demagnetiser, och stängde dörren.

2 Tryck på "Play" för att börja avmagnetiserande processen. Tryck på "Stop" när processen har pågått i ungefär en minut. Avlägsna avmagnetiserande kassetten.

3 Tillsätt tre droppar rengöringslösning till hålet på kassetthuvud renare. Sätt i kassetten huvudet renare i din bandspelare kassettlådan. Stäng lådan och tryck på "Play". Rengöringscykeln bör ta ungefär en minut.

4 Doppa en bomullstuss i några tvättsprit om du inte har en kassett huvud renare.

5 Öppna facket låda på din bandspelare. Koppla ur maskinen så att bandhuvudena låses i ett utsatt läge. Rengör tonhuvudet (krom kuben) genom att försiktigt torka av bomullstuss och tillbaka. Torka med en ren bomullspinne.