DIY Lister

DIY Lister


Golvlister, mer känd som vägg trim, är ett alternativ många husägare vänder sig till när man försöker att täcka gapet mellan vägg och golv. Golvlister kan kosta upp till £ 3 en fot, vilket gör detta dekor projektet en ganska dyr en. Skapa egna socklar kan spara en hel del pengar, samtidigt som du kan anpassa klädseln på rummet. För att skapa din egen golvlist, börja med 1/2-tums plywoodskivor och hantverk dem till dina egna önskemål innan du installerar.

Instruktioner

1 Mät hela omkretsen av rummet. Mätning längs basen kommer att ge dig den mest exakta mätningen som väggen lister kommer att installeras på denna plats. Fördela hela omkretsen av 8 fot för att beräkna antalet remsor du behöver för att skära av plywood.

2 Skär 4-by-8-fot ark ½-tums plywood i 4-tums med 8-fots sektioner med det totala antalet sektioner som behövs beräknas genom rummet mätningar dividerat med 8 fot. runda alltid. Till exempel, om du behöver 37 fot vägg lister, kommer du klippa fem 8-fot sektioner.

3 Lägg alla 4-tums-by-8-fot sektioner på en plan yta som löper horisontellt och mäta ner ½-tum från den övre kanten av varje avsnitt.

4 Duka såg till en 45-graders vinkel och skär längs varje halv-tums märke till vinkel uppifrån och ner. Du kommer att skapa en 45-graders vinkel från den övre, bakre kanten av golvlisten som kommer luta framåt och ner till den återstående bredden i styrelsen.

5 Sand bort eventuella ojämna kanterna av brädet med hjälp av 120-grit sandpapper. Detta kommer att ge en slät färdig produkt som kan målas lätt.

6 måla lister önskad färg. Låt färgen torka helt innan du fortsätter.

7 Välj den ena änden av sockeln, och mäta i ½ tum. Ställ sågen på 45 grader och skära ned mot det bakre hörnet från ½-tums märke till vinkel mot slutet av lister. Denna ände kommer att placeras i hörnet, gå en annan vinklade delen av vägg lister för att skapa en snygg avslutning.

8 Placera den skurna vinkeln på lister i hörnet av rummet och tillåter den återstående ytan av det sockelmonterade att lägga an mot botten av väggen. Köra i ett fullföljande spik var 18 inches längs längden av sockelskivan.

9 Mät återstående längs väggytan och skär en del av 4-tums-by-8-fot lister storlek. Vinkel det motsatta hörnet på samma sätt som det första hörnet installerad, och linje den andra golvlisten längs väggen, spikning en yta spik var 18 inches längs resten av väggen.

10 Upprepa steg 8 till 10 tills hela basen av väggen är täckt med lister. Bättra måla över några spikar eller misshandlade delar av lister.