Hur man väljer Hardwood Underlay

Hur man väljer Hardwood Underlay


Trägolv underlag är ett byggmaterial installeras under en trä eller laminatgolv. Underlags produkter kan göras från trä, kork, skum eller en mängd andra material och används för att jämna ut ett undergolv för att ge en solid grund för det nya golvet. Dessa material kan också hjälpa till att styra buller under tillsats av en nivå av isolering till golvet. För många husägare, kan det vara svårt att välja mellan de olika typerna av underlagsprodukter. För att hitta det bästa materialet för dina behov, ta hänsyn till faktorer som golvet konstruktion, ljud och isolering krav och hur golvet kommer att installeras.

Instruktioner

1. Bestäm hur trägolv ska installeras. En limmad ned golvet kräver ofta ingen underlag, men du kan använda vinyl ark för att kontrollera fukt. För spik-ner applikationer, takläggning papper eller rött harts är bland de vanligaste underlägg. Om du planerar att installera en flytande trägolv, leta efter vadderade underlagsprodukter som skum eller kork.

2 Kontrollera att se vad underlaget är gjord av. Trä undergolv fungerar bäst med skum eller kork underlag. Trä underlagsprodukter som plywood eller OSB bör endast användas med betonggolv.

3 Överväg potentiella fuktproblem. Där fukt är ett bekymmer, välj vinyl eller plastfodrade fuktspärrar i kombination med skum eller plywood. Cork är också ett utmärkt val för fuktbenägna golv. Om fuktnivån är låg, är standard skum eller trä underlag det mest ekonomiska alternativet.

4 Undersök ljudöverföring. Fel underlag kan tillåta ljud att resa genom ditt golv, vilket kan vara en olägenhet för dem som lever under. Cork är känd för sina ljuddämpande egenskaper. Om buller är ett primärt intresse, leta efter material konstruerade för att minimera ljudöverföring och undvika trä eller skum.

5 Review isoleringskrav. Att förhindra att kall luft kommer in i hemmet underifrån, väljer ett underlag som kan bidra till att isolera golvet. Både kork och skum är bra isolatorer, medan de flesta av trä och vinyl underlagsprodukter är ganska ineffektiva isolatorer.

6 Välj rätt tjocklek för din underlag. Cork är en av de bästa materialen för att öka höjden på ett trägolv, vilket är särskilt viktigt om du har andra golvytor som måste möta upp med ditt nya golv. Det kan vara skiktad under trägolv att föra den till samma nivå som närliggande golvytor, vilket minimerar behovet av svåra övergångs bitar.