Användning av den overlocksöm

Användning av den overlocksöm


Den overlocksöm, gjort av en maskin over eller en overlock, har flera trådar som lindas över kanterna av tyger. Den overlocksöm kan göra elastiska sömmar och förhindra kanterna av tyget fransar sig. Sergers har överraskande mångsidighet när du försöker specialtrådar och experimentera med tre gäng serging. Om du är villig att utmana dig själv och prova något annat, kan du utöka användningen av din overlock genom att experimentera med overlocksöm.

göra Fringe

Om overlock har en flatlocksöm funktionen kan du göra lugg. På fel sida av tyget, markera djupet av fransen och vik tyget, fel sida ut, längs linjen. Med kniven bort serge längs kanten av vecket så att nålen fångar knappt tyget. Vik upp tyget och tryck. För att göra lugg, dra ut tyget trådar som löper parallellt med sömmen.

Skapa Dekorativa Braid

Med hjälp av en tre-trådig overlock, kan du skapa dekorativa fläta genom serging över 1/4-tums bred twill band. Trä griparna med dekortråd som knutsöm, broderi eller kantstickning tråd och använda konventionell tråd i den vänstra nålen. Ta bort skärbladet för att undvika att skära twill eller band som du serge över den.

Gör Dekorativa stråveck

För stråveck, markera parallella linjer på den högra sidan av tyget. Ta kniven och använda dekorativa trådar och en tre-trådig overlock med den högra nålen. Vik tyget, med rätsidan ut, längs en markerad linje och Serge längs kanten av vecket. Fortsätt med de andra parallella rader tills du har önskat antal stråveck.

heirloom Sömnad

Användning av den overlocksöm


Om overlock har en särskild nålplattan och pressarfots för rullade fållar, kan du använda din overlock för att gå med fina bomull Batiste och spets trim för sömnad klenod. Serger uppställningar varierar för rullade fålla, och du bör följa instruktionerna som är specifika för din overlock för att ställa in maskinen på rätt sätt. När maskinen är inställd, gå med remsor av dina valda tyger och skosnören tillsammans för att skapa en bit tillräckligt stor för livstycket av en klänning eller ett barns plagg. Tryck på den sammansatta bit innan du lägger ut mönstret för plagget.