Mercedes L1418 Specifikationer

Mercedes L1418 Specifikationer


L-serien var en linje av lätta och tunga lastbilar tillverkade av Mercedes-Benz. Infördes 1959, på kort nosed modeller ersatt konventionell utformning med motorer som sträckte sig in i hytten. Den L338 (senare omdöpt till L1418) var ett tungt fordon som erbjuds högt vridmoment och effektiv motorns prestanda som gjort det populärt som ett verktyg lastbil. Även efter modellerna avbröts i Tyskland, Mercedes-Benz fortsatte att producera och exportera lastbilar.

Mercedes L1418 Allmänna funktioner

Den tvåaxliga Mercedes L1418 ingår en flexibel, tunga ram med en dubbel-hjul bakaxeln och en motor som sträckte sig under förarhytten. Hytten har utformats med en trevägs takventilen för alla väder användning, speglar rostfritt stål västkusten med konvexa lägre linser och buckla-resistenta glasfiber fendrar. Det krävs dieselbränsle och gav en hög kapacitet, 53-liters bränsletank, samt dubbla batterier med en serie parallellt switch som tillhandahålls 24-volt börjar med upp till 12-volt för belysning och tillbehör.

Mercedes L1418 Engine

Mercedes L1418 inkluderade en inline femcylindrig motor med en cylindervolym på 355cc som produceras minst 172 hästkrafter med ett maximalt vridmoment på 455 foot-pounds, som var en 47-procentig ökning jämfört med andra klass-VII modeller. Det ingår sex-växlad manuell växellåda, sex ramlager (jämfört med andra V-8 modeller med endast fem) och det minimeras motorslitage vid 55mph genom att köra mindre än 2,000 rpm. Den har utformats med termisk, luftkyld effektivitet som tillät fordonet för att upprätthålla maximal hastighet under långa tidsperioder med en total bruttovikt av 14617kg.

Mercedes L1418 Chassi

Mercedes L1418 innehöll en kraftig ram, stötdämpare fram och bak och en dubbel-krets lufttrycks hydrauliskt bromssystem. Det gav också en cab-fjädringssystem som hindrade överskott stötar och vibrationer från att nå hytten, liksom ett slutet ledningssystem för att minimera elektriska problem. Dess bakre fjädrar tillåts smidig hantering när den är tom eller full last, vilket förbättrade lastskydd.