Hur man använder Veckning Tape När gör Draperier

Hur man använder Veckning Tape När gör Draperier


Plissering tejp, även kallad kanfas eller header-band, har ofta flera inches bred och tillverkad av ett robust material. Flera sladdar och fickor köra längs längden av bandet. Linorna är fästa till förstärkt så att när rubriktejpen är sydd till toppen av gardin paneler, kan snörena dras för att skapa förformade veck och rynkor. Fickorna är konstruerade för veckning krokar att hänga gardinen. Detta gör det lättare för den person sy gardiner för att skapa enhetliga färdiga veck.

Instruktioner

1 Välj en färdig vanlig gardin panel. Mät bredden på gardinen panelen och lägga en tum för sömmar. Undersök din kanfas. Den är gjord av en serie veck sektioner och mellanrumssektioner. När det är möjligt, bör ändarna av din gardin vara mellan veck i en mellanrumssektionen. Mät din kanvas och centrera din mätning att ha mellanrumssektioner i varje ände. Klipp din förstärkt längd.

2 Pin den buckram 1/2 tum från den övre kanten på baksidan av gardinen. Vrid varje ände av buckram under 1/2-tums för en trevlig söm. Dra dina sladdar lös så att du inte sy dem under. Sy längs toppen av kanfas. Se till att du inte sy över sladdarna. Gå tillbaka till samma mål och sy längs botten av förstärkt. Du vill sy varje söm i samma riktning (t.ex. vänster till höger) så att tyget inte kommer att rynka.

3 Sy mellan varje rad av sladdar på kanvas. Återigen, sy i samma riktning varje gång. Knyt en knut i sladdarna på ena änden av förstärkt.

4 Håll kanvas och tyg och dra på unknotted sladdar. Skjut tyget längs linorna tills veck eller samlar formulär. Fortsätt att skjuta tills ridån är bredden du vill eller tills vecken är helt bildas. Knut av ändarna på dina sladdar. Linda extra sladdar runt två fingrar för att bilda en liten ögla och säkerhetsnål dem ur vägen på baksidan av din gardin. Du kan behöva justera dem senare.