Syftet med Coil Springs

Syftet med Coil Springs


Spiralfjädrar används i mekaniska anordningar från bil chocker klockor. Spiralfjädrar kallas ofta tryckfjädrar, vridfjädrar eller skruvfjädrar. De lagrar energi och släpp den för att absorbera stötar eller bibehålla en kraft mellan två kontaktytor.

Definition

En spiralfjäder är en spiral eller skruvlinje av metalltråd som vanligtvis är gjord av stål. Fjädrarna är mekaniska anordningar som accepterar en vikt eller kraft från ett objekt för att absorbera energi och för att förhindra att ytan skadas.

typer

Kompressionsspiralfjädrar är utformade för att trycka tillbaka på en yta när den kommer i kontakt med det. De erbjuder motstånd mot en tryckkraft och är vanligen lindade som en cylinder med konstant diameter, eller en som har samma storlek kurvorna till dess spiralform. Expansion spiralfjädrar dra på två ytor, som våren finns på skärmen dörrar som drar det stängs efter att den har öppnats. Expansion spiralfjädrar kallas också torsionsfjädrar.

användningar

Spiralfjädrar används i bilar fjädringssystem och kopplingar, samt ventilfjädrar. Fjädrar används också i mekaniska anordningar, såsom brödrostar, dörrhandtag och andra typer av handtag som ständigt är deprimerade