Problem med Kinect för Xbox

Problem med Kinect för Xbox


Utsläppt i 2010, Microsofts Kinect-sensorn för Xbox 360 innehåller kameror, mikrofoner och infraröd laser i ett styrgränssnitt för spelkonsolen. Användare kan spela spel eller använda Xbox 360 menyer med en kombination av gester, kroppsrörelser och röstkommandon. Microsoft släppte senare en version av Kinect för Windows och i 2013, visade att sensorn skulle vara en stor del av sin Xbox One konsol. Även om många användare behandlade Kinect revolutionerande, är systemet känsligt för vissa fel och har vissa inneboende brister.

sensorplacering

För att mäta användarens rörelse, behöver Kinect-sensorn som skall placeras mellan 60 cm och 1,8 m (två till sex fot) ovanför golvet; Detta görs vanligen genom att placera sensorn ovanpå tv-apparaten eller vid basen av uppsättningen ovanpå ett bord eller stå. Användaren behöver också utrymme att maneouvre; i en två-spelare, bör spelarna stå 2,4 m (åtta fot) från enheten. I vissa hem, kan det vara svårt att hitta denna mängd utrymme.

röst~~POS=TRUNC kommandon~~POS=HEADCOMP

Användare kan ge kommandon till ett spel eller Xbox 360-systemet med hjälp av röstkommandon. Att utfärda ett röstkommando, användaren tydligt säger "Xbox", följt av kommandot. Emellertid är det möjligt för andra ljud för att interferera med kommandot. I ett anmärkningsvärt exempel, en del människor tittar Microsofts Xbox One Livestream på sina Xbox 360-konsoler i maj 2013 fann att den frekventa användningen av termen "Xbox" i presentationen aktiverade sina Kinects röst sensorer och stänga av Live.

rörelsekontroll

Kinect är förmodligen mest känd för spel som Just Dance, där spelarens kroppsrörelser ger underlag för spelet. Kinect användare kan också navigera systemets menyer med hjälp av rörelsekontroll. En markör följer helt enkelt förflyttning av spelarens hand tills den väljer önskad funktion. Emellertid har översyn webbplatser som Gizmodo klagade på att rörelsekontroll är långsam jämfört med navigera i systemet med hjälp av Xbox 360-handkontrollen.

fel

Liksom alla perifera är Kinect utsatta för ett antal fel. Xbox 360 kan misslyckas med att erkänna sensorn, sensorn kan överhettas eller anslutningskablar kan misslyckas. I många fall kan dessa problem lösas genom att koppla Kinect-sensorn, starta den och ansluter den igen. Konsolen systemprogram kan också behöva uppdateras. I vissa fall kan sensorns kablar skadas och måste bytas ut, eller kan sensorn måste skickas för reparation eller utbyte.