Hur Storlek en Mini-Split System luftkonditionering

Hur Storlek en Mini-Split System luftkonditionering


Mini-split luftkonditioneringar är ett klokt val för många hem kylapplikationer eftersom de kombinerar många av fördelarna med en central luftsystem med de hos en luftkonditioneringsapparater från fönster. Skrymmande, bullriga kompressor och kondensor komponenter är belägna utanför och förbundna med köld och kabelledningar till en väggmonterad förångare och fläkt. Eftersom de flesta mini-split kompressor-kondensatorenheterna kan leverera mer än en inomhusluft kontrollanordning, de är ett idealiskt val för zon kylning --- kylning enskilda rum i olika takt. Följ denna riktlinje att uppskatta kylkapaciteten du behöver vid dimensionering en mini-split-system.

Instruktioner

1 Beräkna ytor i rummet som skall kylas genom att multiplicera dess bredd genom dess längd. En 16-fots-by-14-fots rum skulle mäta 224 kvadratfot.

2 Multiplicera ytor med 25 för att uppskatta den nödvändiga kylkapacitet i British Thermal Units per timme (BTU). Den 16-by-14-fots rum skulle kräva 5.600 BTU.

3 Öka kylkapaciteten med 30 procent om rummet har liten eller ingen isolering och med 20 procent om det är i ett soligt läge. Så en solig, oisolerad rum skulle kräva ytterligare 50 procent av den ursprungliga BTU rating. Öka kapaciteten med 50 procent om rummet är ett kök, oavsett om det är oisolerad eller utsätts för starkt solljus.

4 Lägg till de nödvändiga BTU värden för varje rum om du installerar ett zonsystem. Använda summan för alla rum vid val av luftkonditioneringen.

5 Välj en mini-split-system som levererar åtminstone BTU kapacitet som du har beräknat. Enheter som är upp till 30 procent mer kraftfull kommer att ge effektiv och bekväm kylning men undermåliga luftkonditioneringsapparater kan kämpa för att möta efterfrågan när det är mycket varmt eller fuktigt.