Hur man fyller en Dunhill tändare

Hur man fyller en Dunhill tändare


Med sitt rykte för elegant och snygg design, är Dunhill tändare uppskattad av samlare världen över. Att veta hur man korrekt behålla dem kan betyda skillnaden mellan en bruten prydnadssak och en värdefull antik som kommer att pågå i många år framöver.

Instruktioner

1 Kontrollera formen av tändaren. Butan modell Dunhill tändare är rektangulära med en automatisk lock och har en rullande flamma justerings på botten eller på sidan.

2 Stäng locket och vrid ljusare upp och ned.

3 Leta efter påfyllningsventilen på botten av tändaren.

4 Ta bort påfyllningsventilen genom att vrida den motsols för hand. Med vissa modeller, har påfyllningsventilen en slits och ett litet mynt kan användas för att vrida ventilen.

5 Tryck på butan kapselns munstycke i påfyllningsventilen tills du hör ett väsande ljud. Detta innebär att butan töms i tändaren. Fortsätt att trycka tills droppar av vätska fly från ventilen.

6 Sätt tillbaka påfyllningsventilen.

1 Kontrollera formen av tändaren. Majoriteten av Dunhill tändare är bensin modeller som använder tändvätska. De har rundade kanter och en öppen topp med en exponerad flinta.

2 Stäng locket och vrid ljusare upp och ned.

3 Leta upp påfyllningsskruven i mitten av botten av tändaren.

4 Skruva loss påfyllningsskruven.

5 Häll tändvätska i öppningen tills bomull insidan blir mättad med vätska.

6 Sätt tillbaka påfyllningsskruven. Flintan hjulet på toppen av tändaren kommer att lysa om det fick våt. Inte tända tändaren tills flinta hjulet torkar.