Hur man beräknar livsmedelskvantiteter för parterna

Hur man beräknar livsmedelskvantiteter för parterna


Att veta hur mycket mat att servera gäster är en av de svåraste aspekterna av en fest. Det är något som du vill få precis rätt. Du vill inte dina gäster att gå hungrig men du också inte vill äta resterna för veckor efter festen. Beräkna rätt mängd mat för att tjäna på en fest beror till stor del på vilken typ av mat som du planerar att tjäna och hur du tjänar det.

Instruktioner

1 Bestäm hur många människor kommer att delta i festen. Att ha en personalstyrka är ett viktigt första steg i beräkningen av livsmedels mängder.

2 Bestäm vilken typ av mat du planerar att tjäna. Till exempel kan du tjäna hors d'oeuvres, pizza, kött eller fisk, sallad eller grytor.

3 Välj en metod för att servera mat. En buffé kan vara den mest effektiva metoden eftersom det kan antas att alla inte kommer att äta allt på buffén, medan vid en sittfunktion måltid, gäster kommer sannolikt att äta allt på plattorna som ges till dem. Livsmedels uppskattningar för en buffé tenderar att vara lite mindre än uppskattningar för en sittfunktion måltid.

4 Servera cirka fem till sex uns av kött, fågel eller fisk per person. För en buffé, kan du ofta minska mängden till fyra till sex uns per person.

5 Beräkna smårätter och andra aptitretare på 10 till 12 objekt per person.

6 Beräkna frukt och grönsaker på cirka fem stycken per person. Om du tjänar en sallad, basera mängden på en handfull sallad per person.

7 Beräkna cirka två msk. av dopp och ca 1-1 / 2 koppar marker för varje gäst.

8 Beräkna desserter per gäst på cirka två kakor, en del av kakan eller cirka 1/2 kopp glass.