San Pedro Cactus Identification Guide

San Pedro Cactus Identification Guide


San Pedro kaktus (Trichocereus pachanoi) hör hemma i bergstrakterna i Peru, Bolivia, Chile, Colombia och Ecuador. Det har använts ceremoniellt i tusentals år eftersom huden innehåller psykoaktiva ämnet meskalin. Idag växer det i många andra regioner, särskilt öknarna i Nordamerika och i Hawaii, har odlats där ornament och för medicinska eller shaman ändamål.

Helhetsintryck

San Pedro kaktus är en lång, kolonn arter som når höjder på över 20 fot. Det finns ofta flera subbranches växer utanför den huvudsakliga stjälken, som bildar en tät tillväxt, även om det kan ta flera år för anläggningen att producera dem. Huvudstjälk växer rakt upp och ballonger något vid toppen, där diametern kan överstiga 12 inches. När kaktus är ung, har det en blå-grön nyans, men eftersom det mognar färgen ändras till mörkgrön. Skaftet och grenar räfflade, var och en har mellan fem och nio revben.

Funktioner

Spines växer i klumpar av tre till sju på kanterna av de vertikala ribbor. De är mörkgul-brun och mindre än många andra kaktusar, med en maximal längd av ca 1 tum. Kaktusen producerar doftande vita blommor som växer nära toppar i huvud stjälk och grenarna. Trumpetformade och ca 8 inches i diameter, de unfurl helt vid skymning och hålla öppet under natten. Anläggningen producerar också, mycket sällan, en ätlig röd frukt.

tillväxt~~POS=TRUNC

Eftersom det är hemma i de höga bergen, är San Pedro kaktus mer tolerant mot svala temperaturer än många andra arter av kaktus. Det kan också ta emot mer vatten, så länge som jorden är sandig eller humusrika och dränerar snabbt. Om jorden är alltför tung, kommer dock ett överflöd av vatten ruttna basen och döda den. När plantan växer, kan det bli topp-tung och välta. När detta händer, kommer nya kontor spruta från den horisontella stjälken, slutligen täcker hela dess längd.

användningar

Huden innehåller den största koncentrationen av meskalin fann psykoaktiva ämnet även i peyote som producerar shamanska och helande visioner. Det traditionella sättet att extrahera den är att dra huden, torka och mala det till ett pulver som kan rökas eller förtäring. Traditionella healers använder också extrakt, liksom andra delar av anläggningen, för att behandla hjärtsjukdomar och andra åkommor. Länder som förbjuder användningen av meskalin tillåter fortfarande odling av San Pedro kaktus, men vanligtvis endast för prydnadsändamål.