Hur man bygger Barrell holkar för aror

Hur man bygger Barrell holkar för aror


Papegojor är några av de största medlemmarna i papegojan familjen. Papegojor hålls som husdjur inkluderar gröna ving ara, blått och guld ara, hyacint ara, och scharlakansröd ara. På grund av sin storlek, gör konventionella holkar inte fungerar för papegojor. På grund av sina starka näbbar och tendens att tugga måste boet göras av något som fåglarna inte snabbt kan förstöra. Många uppfödare använder stora fat monterade i voljär för sina papegojor. Fat är en perfekt storlek, lätt att byta, och lätt att rengöra. Tunnor av metall och trä är idealiska.

Instruktioner

Hur man bygger per fat holk för aror

1 Leta reda på en tom tunna som är minst 30 inches i diameter. Gå till din lokala bryggeri och se om du kan köpa en tomt ölfat till ett rimligt pris. Om du inte är bekväm med en metall fat, kan du kontakta en vingård i ditt område och fråga om hur att anskaffa en trätunna.

2 Rengör tunnan med tvål och varmt vatten. Skrubba pipan kraftigt med en borste för att avlägsna eventuella rester eller kemikalier. Skölj noga och låt lufttorka.

3 Markera den sida av cylindern där du vill skapa dörren, eller ingångshål. Generellt fat monteras i voljär horisontellt. Den bästa placeringen för en post hål skulle vara i mitten av cylindern. Hålet ska vara minst åtta inches tall, sex och en halv inches bred, och en rektangulär form.

4 Använd en bandsåg att noggrant såg ingångshål i pipan. När du är klar, kontrollera ingångshålet för eventuella vassa spetsar eller skarpa kanter. Smooth några vassa eller ojämna områden med filen (för en metall fat) eller sandpapper (för en trätunna).

5 Montera pipan i voljär. Generellt holkar är monterade på en plattform i voljär att ge rätt stöd. Faten är fäst på plats med tråd. Placera i ett område som är i direkt solljus. Var noga med att placera cylindern på ett sådant sätt att regn inte kommer att kunna rinna in i ingångshålet. Fylla botten av tunnan med tall spån för att tjäna som strö för dina aror. För att rengöra pipan helt enkelt bort från fästet och ta bort smutsig spån. Din fat kan ha en borttagbar ände eller lock, men om det inte gör det, kommer dumpning spånen ut genom ingångshålet och sköljning ut väl räcka.

6 Introducera dina papegojor till pipan. Låt dem gott om tid att vänja sig vid det, och observera dem noga. Gör eventuella ändringar placeringen av pipan vid behov.