Egenskaperna hos EPDM gummikemikalier

Egenskaperna hos EPDM gummikemikalier


EPDM-gummi är en syntetisk elastomer (elastisk polymer) med unika egenskaper och ett brett utbud av tillämpningar. EPDM är eten-propen-dien-monomer som har en polymetylen polymerkedja. Olika dien material kan användas för att göra EPDM. Det syntetiska gummit kan bearbetas, formas och även hälls som en amorf vätska.

EPDM mekaniska egenskaper

Egenskaperna hos EPDM gummikemikalier


De mekaniska egenskaperna för syntetgummi inkluderar två primära mätningar, draghållfasthet och hårdhet. Komponenter tillverkade med EPDM för packningar, brickor och tätningar måste ha drag- eller rivstyrka. EPDM har en genomsnittlig dragbrott spänning av 25 MPa och en hårdhet indikator på 40 till 90. Variationen i draghållfasthet och hårdhet kommer från molekylviktsförändringar med ett densitetsområde av 0,90 till 2,00 g / cm3. Styrkan i EPDM-gummi ger också ett motstånd stor genomslagskraft.

Kemiska och termiska egenskaper

Egenskaperna hos EPDM gummikemikalier


Den mättad bindning (inga dubbelbindningar) ryggrad ger utmärkt kemisk kompatibilitet och stabilitet med ketoner, hydrauloljor, alkalier, oljor, fotogen, bensin och koncentrerade syror. Detta är särskilt användbart i säl och packningsapplikationer. Dessutom EPDM gummikemikalier har en maximal drifttemperatur på 120 ° C (248 ° F) och tål kyla ner till -54 ° C (-65 ° F) med utmärkt flexibilitet och anti-sprickbildning. Flexibiliteten kall temperatur är en viktig egenskap för att bibehålla tät förslutning och flexibla skarvapplikationer.

diverse egenskaper

Egenskaperna hos EPDM gummikemikalier


Rullar med EPDM film används för att vattentäta tak och är helt vattentät. Om du manipulera molekylvikten och lägga peroxider till polymeren, EPDM uppvisar ett amorft tillstånd som gör att gummit som skall hällas på tak för väder provtryckstillämpningar. Peroxiden reagerar med dien och härdar hartset utan klibbighet eller krypning. De termiska egenskaperna och UV-beständigheten hos polymerskelettet tillåter EPDM taksystem att vara en enastående material att välja.