Färg Identification Guide till Gräs

Färg Identification Guide till Gräs


Om du plantera gräs i din gräsmatta, eller vill veta hur man identifierar gräs som redan kan förekomma, är färg klassificering en vettig metod för att bestämma grästyp. Medan många gräs varierar i olika nyanser av grönt, vissa gräs är gula, bruna eller ens lila. Bortsett från färg, gräs varierar också i bladbredd och höjd - faktorer som kan hjälpa dig att avgöra vilka sorter som är bäst för ditt landskap.

vitgröe

Vitgröe (Poa annua) är ett gräs som ser mycket lik den tunna, spetsiga blad som är kännetecknande för Kentucky bluegrass (Poa pratensis). Men är vitgröe en ljus kelly-grön nyans, ljusare än på medellång grön eller jägare grön Kentucky bluegrass. Vitgröe börjar visas sent på sommaren, eller i början av hösten, när jorden är särskilt fuktig och hjälper gräset "iögonfallande grön nyans utvecklas. Gräset gror också hela hösten, liksom vintern och våren, vilket gör det svårt att kontrollera sin tillväxt med kemikalier, eftersom det anses vara ett ogräs.

grön rävsvans

Grön rävsvans är en sommar årlig gräs som kan fungera som en dekorativ funktion för gräsmattor på grund av dess långa stjälkar och taggiga culums på toppen av varje blad. Bladen är ljusgröna, och vissa sorter är gulgröna. Grön rävsvans bladen är cirka sex inches lång och 1/2-tums över; mantlarna av anläggningen är vanligen en nyans av lila och ligule eller smal utsprång i slutet av varje gräs blad, har en krans gjord av vita hårstrån.

Basin Wildrye

Basin wildrye gräs, även kallad jätte wildrye, är infödd till Oregon, och har gröna, taggiga grässtrån i botten av anläggningen som kontrasterar med solbränna, halm-liknande stjälkar som kan växa upp till 9 fot lång. Gräset trivs bäst i djup jord, och ibland är benägna att egrot svamp, som är skadliga för människor och gör stjälkar av gräs blir svart.

Medusahead Rye

Medushahead råg är en gulgrön vinter årlig som växer mellan 6 och 10 inches tall. Det börjar gro under hösten, och har rullat blad, vilket gör att gräset ser särskilt smal. Medusahead råg blommor i slutet av våren eller försommaren, och en gång fröna falla från anläggningen, gräset vänder sig från en solbränna eller vete liknande nyans till en ljusare nyans av grädde.

Lila Threeawn Grass

Lila threeawn gräs (Aristida purpurea) hör hemma i USA, och bladen växa upp till 20 inches lång, vilket gör dem till en attraktiv gräsmatta funktion. Gräset blommor under månaderna maj, juni, juli och augusti, och grässtrån är ungefär 1/10 tum bred. Gräset har smala, ljusgröna stjälkar som har kluster av gråaktigt lila spikelets. Lila threeawn gräset växer vanligen i slätter och kullar, och borst kan orsaka ögon och mun skada boskap.