Plantar fasciit kirurgi återhämtningstid

Plantar fasciit kirurgi återhämtningstid


Plantar fasciit kirurgi är en allvarlig procedur och bör endast övervägas efter att ha försökt lindra symptomen med hjälp av konservativa egenvård behandlingar. Återhämtningstiden kan ta längre tid än förväntat och allvarliga komplikationer kan uppstå. Söka din ortopedisk kirurg råd om huruvida förfarandet är rätt för dig. De flesta patienter som genomgår plantar fasciit kirurgi har full återhämtning.

Plantar fasciit kirurgi återhämtningstid

Plantar fasciit

Detta villkor hänvisar till inflammation i plantar fascia, en fibrösa vävnaden på undersidan av foten. Det är ett resultat av översträckning detta band av vävnad. Detta tillstånd är ett vanligt problem bland löpare, som har har platta fötter hög välvda fötter och människor som bär illasittande skor med dålig hålfotsinlägg. När plantar fasciit förvärras, kan opereras vara det enda sättet att behandla det.

överväganden

Det finns många konservativa behandlingar som är tillgängliga för att behandla plantar fasciit som bör prövas innan man överväger kirurgi. Gentle stretching, ortopediska inlägg, antiinflammatoriska läkemedel, glasyr och resten kunde hjälpa till att behandla detta tillstånd. Om smärtan är för mycket och symptomen är återkommande, kan mer allvarliga behandlingar prövas som kortison injektioner eller extrakorporeal chockterapi. Om dessa behandlingar inte för att lindra plantar fasciit i nio till tolv månader, kan plantar fascia operation bli nödvändig.

Kirurgi

Enligt American Academy of Family Physicians, kan kirurgisk frigöring av plantar fascia kallas plantar fasciotomi utföras på patienter för att lindra detta tillstånd. Detta förfarande görs med hjälp av öppna, endoskopiska eller radiofrekventa lesionering tekniker. Patienterna har en framgång för plantar fascia kirurgi så hög som 70 till 90 procent. Det finns potentiella riskfaktorer som du behöver veta om såsom häl hypoestesi och flackare längsgående valv. Bristning av plantar fascia är också möjligt liksom komplikationer relaterade till anestesi.

Återhämtning

Plantar fasciit kirurgi kan genomföras på mindre än en timme. Förfarandet kan åstadkommas under lokalbedövning. Men återhämtningen kommer att ta mycket längre tid. Efter operationen kan du få råd att bära en gjuten för att immobilisera och stödja din fot så länge som två eller tre veckor. Du kan också behöva hjälp av kryckor att flytta runt medan din fot läker. Efter den gjutna tas bort kan mer tid behövas för fysisk terapi, och detta kan ta ytterligare tre till fyra veckor. Total återhämtning beror på patientens men förväntar sig åtminstone tre månader att helt återhämta sig och återfå full aktivitet på foten.

komplikationer

Komplikationer kan uppstå som ett resultat av plantar fasciit kirurgi, såsom över-frisättning av plantar fascia, infektion, nervskada till foten och ihållande smärta.