Hur man kan nå en fickkniv på en Flint

Hur man kan nå en fickkniv på en Flint


Flinta hänvisar till en typ av sedimentära mineral som har en glasartad svart yta. Slående ett knivblad mot flinta stenar avger en skur av gnistor. Om dina matcher blir våt på spåret, utnyttja en bit flinta att bygga en lägereld. Field and Stream Magazine rekommenderar en kolstål fickkniv med bit flinta sten, eftersom bladet av rostfritt stål fickkniv är alltför svårt att effektivt skapa gnistor med flinta. Läger redskap tillverkare skapar praktiska flinta och stål kit som redan har samlats.

Instruktioner

1 Skapa en hög med fnöske innan du försöker slå din fickkniv mot flinta rock. Samla gräs, torkad mossa och barr. Stapla dessa naturmaterial på plats i mitten av utsedda eldstaden.

2 Undersök din kolstål kniv för att avgöra vilken typ av blad har. Stäng bladet av din kolstål kniv om det har en fällmekanism. Vrid handtaget på din fasta kniv för att lokalisera tråkig kanten.

3 Placera bit flinta sten i din icke-dominanta handen. Håll flinta sten över högen av fnöske som du tidigare samlats. Sänk tråkig kanten av kolstål knivblad på ytan av flinta rock.

4 sätta press på knivbladet medan snabbt slående ner längden på flint rock. Rikta gnistor av kniven och flinta mot högen av fnöske vilar i eldstaden. Upprepa den nedåtgående slagrörelse tills högen av fnöske har antänts.