Virka för nybörjare: Filtar

Virka för nybörjare: Filtar


En filt är en lätt sak för nybörjare att virka. Många människor kommer att försitta möjligheten att prova detta hantverk, eftersom de ser på intrikata mönster för afghaner. Dessa avancerade mönster kommer att lista många olika sömmar, och nybörjaren kommer att tro att virka är för hårt. Du kan virka en filt med bara en eller två stygn. En virkad filt med bara ett stygn blir tjock och tung. Den två-stitch metoden kommer att producera filten snabbare, och det kommer att bli lättare.

One-Stitch metod

Virka för nybörjare: Filtar


Använd en stor virknål, såsom en G, H eller I. Storleken är markerad på kroken för enkel val. Ju större kroken, desto lättare blir det att manipulera den för att göra sömmarna. Du kan använda vilken färg av garn du väljer. Du kan blanda och matcha färger för att ge denna tätt vävd filt en gammaldags utseende. Börja filten genom att göra en kedjestygn. En kedjestygn är helt enkelt knyta en slinga i garnet, kör virknålen genom öglan och dra en annan slinga igenom. Fortsätt denna kedja sömmar tills kedjan är så lång eller bred som du vill filten att vara. När kedjan har nått önskad längd, måste du börja tillbaka åt andra hållet. För att göra den andra raden, placera virknålen under och genom de två stygn slingorna i den andra kedjan från virknål. Fånga garnet och dra det genom dem att göra en annan kedja. Fortsätt att sticka in nålen genom nästa loopar och göra en kedja hela vägen tillbaka över. När du har loopas och gjort en kedja på den allra sista stygn, gör en mer kedja. Du har precis avslutat den andra raden. Vänd täcket över, och arbeta dig enda virka hela vägen igen. Fortsätt denna enkla stygn, gå fram och tillbaka tills filten har nått den längd du vill att det ska vara. Om detta låter fortfarande komplicerat för dig, ta din tid och försök att åstadkomma stygnen ett steg i taget. Problemet vissa människor har är att de läser instruktionerna hela vägen igenom och besluta det är alltför svårt att förstå. Det är lättare för nybörjare att lära sig att virka om de tar det ett stygn i taget.

Två-Stitch metod

Virka för nybörjare: Filtar


Du kan göra en virkad filt mycket snabbare genom att lägga till en dubbel virka till din enda virka stygn. Börja filten genom att göra tre rader av ett stygn metod. När du har lagt till sista maskan på den tredje raden, göra tre kedjesömmarna innan du slår täcket över. Nu kommer du att göra en dubbel virka. Vira garnet över toppen av virknål en gång innan du sätter det under öglorna i den sista raden. Sätt virknålen och dra garnet genom den fjärde stygn från din krok. Du bör ha tre slingor på din virknål. Dra garnet genom två av slingorna så att du nu har två slingor på virknål. Sätt garnet över virknålen och dra den genom de andra två slingor. Du har gjort en dubbel virka. Placera denna dubbla virka i varje stygn går över filten. kedja alltid tre och sedan slå filten i slutet. Denna kedja tre blir din första dubbel virka i nästa rad. Du kan fortsätta denna dubbla virka metod tills filten är klar, eller så kan du växla fram och tillbaka till den enda virka på rader för att skapa ett unikt mönster. Att byta garnfärger, behöver du bara binda en annan färg på i slutet av varje rad. Hands-on är den bästa undervisningsmetod för nybörjare att lära sig att virka en filt.