Decoupage och mod podge idéer

Decoupage och mod podge idéer


Decoupage kommer från det franska ordet decouper, betyder att klippa ut. Decoupage är konsten att skära ut papper eller tyg, och om bitarna på en bakgrund före limning och tätning dem på plats. Mod Podge är en allt-i-ett lim, tätningsmedel och finish som kan användas för konsten att decoupage. Skapad av pläd, kommer Mod Podge i en mängd olika formler som gör att den kan användas på trä, glas, duk, tyg, plast och styrofoam.

Skulpturer och dekorativa husgeråd

Köpa konst skulpturer som ska visas i ditt hem eller trädgård kan bli dyrt, men du kan skapa din egen med lite kreativitet och några decoupage färdigheter. Besök loppisar och sparsamhet butiker för att hitta billiga skulpturala figurer. Titta förbi färg- och designstilar och fokusera på storleken och formen på statyett att hitta något du gillar. Spray måla statyett en solid färg som passar din heminredning. Använd tidningen bilder, scrapbook papper eller omslagspapper för att hitta bilder som du vill. Limma bilderna till den målade statyett med Mod Podge. Samma behandling kommer att fungera för lampor, speglar, vaser, ljusstakar och andra dekorativa hushållstillbehör.

Kläder och tillbehör

Använd din decoupage färdigheter för att blåsa nytt liv i din garderob. Använd mönstrat tyg, vintage tidningar och bilderböcker, scrapbooking papper och andra färgäkta bilder att lägga till en ny känsla för stil till skor, bälten, hattar och glasögon. När tårna på din favorit par stövlar börjar titta så slitna att du inte kan bära dem, skapa ett nytt utseende genom att täcka hela känga med bilder, eller klippa ut några enstaka bilder som du kan decoupage på dina skor att strategiskt täcka skav. Decoupage ramarna för ett par gamla glasögon eller solglasögon med hjälp av bilder i färger som kommer att ställa upp dina ögon och föryngra din repade och slitna ramar.

Väskor

Oavsett om du vill föryngra en gammal och sliten plånbok eller förbättra en ny gitarr fall kan du använda konsten att decoupage att skapa dyra ser påsar och lådor. Klipp ut färgäkta bilder av blommor och limma dem sporadiskt över en handväska eller klippa ut och följa dina initialer att monogram din egen anpassade portfölj. Använd noterna med dina favorit texter och decoupage dem till din gitarr eller instrumentlådan. Om du känner dig riktigt äventyrlig, decoupage din gitarr för att uppnå din egen personliga rockstjärna utseende.

avgjutningar

Om du någonsin har brutit ett ben, vet du att den gjutna du måste bära aldrig riktigt kompletterar alla kläder du sport. Använd decoupage att skapa ett konstverk som kommer att spegla din personlighet. Klipp ut tidningen bilder av blommor, konst, fotografi, mode eller vad som passar din stil och täcka gjutna med dem i en levande eller dämpad collage. Om du har oturen att behöva bära rösterna över helgerna, med hjälp av omslagspapper för decoupage projekt kan få dig i en festlig stämning. Men du packa in den, kommer dekorera din gjutna med decoupage ge dig ett hantverk projekt för att arbeta på medan du läka.