Installera om Windows XP på en Dell

Installera om Windows XP på en Dell


Varje Dell-dator köpt med Windows XP redan installerat levereras också med ett operativsystem ominstallation CD. CD: n innehåller alla Microsoft Windows XP Service Pack som ingick i den ursprungliga installationen. Dell-datorn har ett servicemärke på ryggen, med en fem- eller sju-siffrig kod som innehåller en sekvens av bokstäver och siffror. Denna kod tilldelas av Dell och identifierar just din maskin.

Instruktioner

Systemåterställning Kan lösa problemet

1 Om din Dell Windows XP-dator utvecklar problem, återställa systemet till en tid innan problemet existerade kan vara tillräckligt för att fixa din Windows XP-installationen. Från Start-menyn, gå till "Tillbehör / Systemverktyg / Systemåterställning" och välj en återställningspunkt.

2 Efter att återställa systemet, starta och köra programmet (s) igen som upplever problem innan.

3 Om Systemåterställning inte fungerar, vissa modeller av Dell Dimension och Inspiron datorer levereras med ett program som kallas PC Restore, som återställer operativsystemet till hur det var när den lämnade fabriken.

4 Om inget av ovanstående metoder löser problemet, måste du installera om Windows XP.

Installera Windows XP

1 Säkerhetskopiera allt du tror att du kan behöva senare till en CD, DVD, flash-enhet, en e-post till dig själv eller någon annan maskin nätverk till din.

2 Sätt ditt operativsystem ominstallation CD i CD / DVD-enhet. Om du har två eller flera CD-enheter, se till att du sätter in CD-enhet som kommer första elektriskt. Detta är den enhet som brev kommer först i alfabetet, såvida inte din enhetsbokstäver har redan blivit omplacerad. Om de har, kommer att installera XP återställa tilldelning av enhetsbeteckningar tillbaka till standard.

3 Stäng av datorn och starta från cd-skivan.

4 Du kommer att se en skärm med början av Microsoft Windows XP licensavtal. Steg genom skärmarna och accepterar avtalet.

5 Härnäst kommer du att erbjudas möjlighet att formatera om hårddisken och ta bort alla partitioner. Detta ger en ren installation och är det bästa alternativet för de flesta användare. Du kan också ges valet av en FAT eller NTFS-filsystemet. NTFS är det bästa valet för stora moderna hårddiskar.

6 Fortsätt att installera om operativsystemet, följa anvisningarna.

7 Anslut till Internet och besöka http://www.update.microsoft.com för Service Pack och viktiga uppdateringar. Fortsätt att göra detta tills sajten berättar det finns inget annat att ladda ner och installera.

8 Dell Solution Center, noterat på Start-menyn, tar dig till Dells webbplats på http://www.dell.com. Här kan du få några nya eller uppdaterade drivrutiner för ditt system.