Hur man kakel över en öppen spis i marmor

Hur man kakel över en öppen spis i marmor


Ändra eller uppdatera utseendet på ett rum genom ombyggnad din eldstad surround. Du kan ändra utseendet på en öppen spis i marmor surround genom att tillämpa kakel över befintliga marmor. När du kakel över marmor på en spis, måste du först grov yta marmor så att brickan THINSet kommer att ha en god vidhäftning yta.

Instruktioner

1 Sand hela ytan av marmor med 30 slippapper, som arbetar i cirkulära rörelser. Detta kommer att ge marmor yta en etsad struktur så att brickan THINSet fäster ordentligt.

2 Kör en torr butik vakuum för att avlägsna alla slipdamm från öppen spis i marmor och omgivande områden.

3 Lägg en bit plastfolie på golvet kring eldstaden arbetsområdet. Placera brickor på plast för att skapa en torrkörning, eller utforma mock-up. Den torra körningen kan du välja det önskade mönstret eller utformningen av plattorna innan vidhäftar dem till den öppna spisen.

4 Rita eller knäppa en krita linje där toppen av den första raden av kakel kommer att ställa.

5 Häll plattor thinset in i en stor hink och blanda det med vatten. Se anvisningarna som finns på väska thinset för vattenblandningsförhållande. Börja med en liten mängd blandad thinset, bara tillräckligt att du kan använda inom en timme.

6 Doppa spackel i THINSet blandning, och ösa ut en murslev full. Sprid en 1/4-tums tjockt lager av thinset över marmor, med början i mitten av den öppna spisen surround och under linjen du har angett som din nivå punkt. Använd den skårade änden av spackel att dansa den THINSet skiktet.

7 Tryck på första plattan på plats på skiktet av THINSet, och ge den en vicka att binda det till thinset. Skär några plattor som behöver skära att passa inom den öppna spisen med en våt såg. Placera kakel distanser jämnt runt sidorna av plattan. Tryck på Mer kakel bitar på plats inom återstående THINSet, arbeta dig ut från centrum och placera kakel distanser runt varje platta tills du har helt täckt av marmor. Tillåta kakel THINSet torka över natten.

8 Ta bort alla kakel distanser mellan kakel. Blanda kakel injekteringsbruk i en stor behållare enligt givna anvisningar. Fyll bruket påsen tre fjärdedelar av vägen fullt med den blandade injekteringsbruk. Tvinga injekteringsbruk in i de öppna kakelfogar genom att klämma på injekteringsbruk påsen. Jämna fogarna genom att doppa ett finger i vatten och kör den längs kakelfogar. Låt murbruket härda i minst 30 minuter.

9 Torka överskottet fogmassa bort i ansiktet av plattorna med en fuktad svamp. Låt injekteringsbruk torka i 24 timmar. Använd en torr trasa för att torka bort all injekteringsbruk haze.

10 Använd en pensel för att applicera ett tunt lager av injekteringsbruk sealer enligt anvisningar från tillverkaren. Vänta upp till 48 timmar för injekteringsbruk sealer att torka.