Vad är ursprunget till Blue Willow Design?

Vad är ursprunget till Blue Willow Design?


Blåttpil ware går tillbaka till 15: e århundradet Kina, där det gjordes ursprungligen och transporteras till stor kostnad för Europa. Transferware Kina görs genom att överföra en mönsterdesign från en kopparplatta på papper och sedan på keramik. Den producerades som en billigare, massproducerade alternativ till den ursprungliga handmålade porslin. Blåttpil är en av de mest lätt erkända transferware mönster, enligt uppgift från den antika Trader webbplats. Detaljerna är attraktiv i sig, även om historien bakom designen bidrar till njutning.

Historia

Enligt den internationella Willow Samlare, har den längsta sammanhängande produktion blåttpil design - 200 år - av alla porslin mönster. Potters från Kina exporterat servis och te tjänster till London där det köptes av rika husägare. Queen Mary II köpte en uppsättning från Kina och rekvirerade en särskild skåp göras för att hålla samlingen, därav termen "kina skåp."

mönsteregenskaper

Även om många tillverkare under åren skapat sina egna versioner, alla servis som kallas "Blue Willow" har vissa delar gemensamt. Pagod - eller tehus - en bro med människor på det, två fåglar, en äpple eller orange träd, en pilträd, ett staket och en båt. Även om mönstret är oftast i blått eller vitt, har många andra uppsättningar görs i rött, gult, grönt, brunt och andra färger. Det finns till och med mångfärgade uppsättningar.

Ursprung

Historien om blåttpil porslinet faktiskt kom efter dess tillverkning, inte före. Historien säger att en man och hans dotter bodde i en pagod nära en bro och under ett äppelträd. Mannen lovade hans dotter i äktenskap till en gammal, rik köpman. Som ofta händer i kärlekshistorier, föll dotter kär i någon annan - faderns kontorist. De rymde i en stuga över havet. När fadern upptäckte dem, hotade han att döda dem. Innan deras död gudarna gjort dem till ett par turturduvor.

Värde

Den ursprungliga Blue Willow rätter inte bära ett märke och ofta idag nya bitar inte märkas antingen. Om dina pjäser har en tillverkarens märke, är det mindre komplicerat att datera dem. Många märken finns dokumenterade i samlar böcker om antikviteter. Ofta kommer det att ha namnet på landet - till exempel England - vid sidan av märket. Det mest exakta sättet att ta reda på värdet på dina rätter är att ta dem till en ansedd antikhandlare eller insamlare. Han kommer att studera glasyr, den allmänna känslan av keramik, mönstret och märkningar för att fastställa åldern.